Over een grindpad met aan weerszijden olijfbomen slinger ik door het eindeloze glooiende landschap van Toscane tot ik in de verte een kasteel zie opdoemen: Castello di Gabbiano, de plek waar ik vannacht zal slapen! Het 14de-eeuwse kasteel is een perfecte uitvalsbasis om Florence en de rest van Toscane te verkennen, maar evengoed een plek waar je je dagenlang kunt terugtrekken. Dit zijn 6 redenen waarom je wil overnachten in dit droomkasteel!

1. De oase van rust

Waar je in Florence omringd bent door ijshappende toeristen met selfiesticks en gigantische standbeelden op Piazza della Signoria, wacht op 22 kilometer afstand van de stad een oase van rust: welkom in Castello di Gabbiano!

Uitzicht op het kasteel vanaf de oprit
Uitzicht op het kasteel vanaf de ’oprit’.
Veerle Witte

2. De ligging tussen wijn- en olijfboomgaarden

Het kasteel prijkt als een arendsnest op een van de heuvels van het Toscaanse landschap, omgeven door maar liefst 100 hectare aan olijfbomen en wijngaarden. Er is een speciale wandelroute door de wijngaarden uitgestippeld, waar veel wilde herten rondrennen.

Wandel door de wijngaarden die het kasteel omringen
Wandel door de wijngaarden die het kasteel omringen.
Veerle Witte

3. Het zwembad met uitzicht op het glooiende landschap

Yes, please! Dit is een zwembad waar je u tegen zegt: trek eindeloze baantjes met uitzicht op de uitgestrekte wijngaarden en het kasteel op de achtergrond dat weerspiegelt in het water. O ja, er staat ook nog een jacuzzi in de tuin.

Het zwembad van Castello di Gabbiano
Het zwembad van Castello di Gabbiano.
Veerle Witte

4. De kamers in Toscaanse renaissancestijl

De gigantische kamers zijn ingericht in een Toscaanse renaissancestijl en kijken uit over het omringende landschap. Wanneer je de ramen van je suite openslaat, doet het plaatje denken aan een ansichtkaart. Je slaapt hier als een heuse prins of prinses!

Mijn kamer in het kasteel
Mijn kamer in het kasteel!
Booking.com

5. Het wijnhuis met eeuwenoude kelders

Laat je meeslepen in de wereld van wijn tijdens een wijnproeverij. Proef de verschillende druifsoorten die er rond het kasteel gekweekt worden, laat je rondleiden door de eeuwenoude ondergrondse wijnkelders en nip ten slotte aan de voortreffelijke Chiantiwijnen die het wijnhuis in de aanbieding heeft!

Een wijnproeverij
Een wijnproeverij.
Veerle Witte

6. Vers ontbijt in de kasteeltuin

’s Ochtends zijn de tafeltjes in de groene kasteeltuin al gedekt. Terwijl het zonnetje zich net laat zien, worden er Toscaanse specialiteiten als brioches en bomboloni’s geserveerd: lekker zoet, zoals de Italianen dat graag hebben. Na een cappuccino ben je klaar om Toscane in te trekken… of ongegeneerd de hele dag in en rond het kasteel te hangen!

De voortuin van het kasteel
De voortuin van het kasteel.
Booking.com

---
Bekijk Castello di Gabbiano op Booking.com!
---