Deze reis wordt anders dan anders. Waarom? Omdat niet alleen de bestemmingen maar vooral de accommodaties centraal zullen staan tijdens mijn 6-daagse stedenroadtrip door Italië.

Zo ga ik slapen in een hemelbed tussen de originele 18e-eeuwse fresco’s in een historische bed & breakfast in Pisa, op slechts 500 meter afstand van de beroemde scheve toren waar ik lekker foute foto’s kan schieten. Daarna reis ik verder naar Florence, een stad die ik al lange tijd wil zien, om zo’n 22 kilometer buiten de stad te verblijven in het kasteel Castello di Gabbiano, te midden van 100 hectare aan olijfboom- en wijngaarden.

This is an image
Castello di Gabbiano

Volgende bestemming is Ferrara: een geheel ommuurde stad die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Recht aan de Corso della Giovecca – de hoofdstraat van Ferrara – slaap ik in een historisch hotel met een enorm dakterras, op slechts 300 meter van het opvallendste gebouw van de stad: het vierkante Kasteel van Estense.

This is an image
Locanda Modigliani, Booking.com

Dan rij ik verder om de veerboot te pakken naar romantisch Venetië, waar ik verblijf op het eiland Lido. Dit eiland, met maar liefst 12 kilometer strand, schijnt ideaal te zijn als je buiten de drukte van Venetië wil overnachten. Op 400 meter afstand van mijn hotel ligt de waterbushalte om me naar het San Marcoplein te brengen.

Lido di Venezia oftewel het eiland Lido
Lido di Venezia, oftewel het eiland Lido.
Westend61/Getty Images

Laatste stop van deze stedentour door Italië is Milaan, waar ik recht in het centrum van Milaan overnacht in een waanzinnig appartement op slechts 600 meter van de Dom. Aardige stekjes om deze parels van steden vanuit te verkennen. Italia, sto arrivando!

Volg mijn reis live op Twitter, waar ik meerdere keren per dag foto’s, video’s en updates zal plaatsen. Deze reis met bijzondere overnachtingen is tot stand gekomen in samenwerking met Booking.com.