‘Koud? Ja. Donker? Ja. Saai? Nooit!’ Dat is de winterleuze van de Canadese stad Edmonton, waar ze wel weten wat ze met de winter aan moeten.

This is an image
Edmonton Tourism

Van schaatstoernooien en ijssculpturen op het Silver Skate Festival – het oudste winterfestival van Canada – tot op de segway door riviervalleien die wel 22 keer zo groot zijn als New Yorks Central Park. Of wat dacht je van sneeuwschoenwandelen en skiën in de omringende natuur om daarna op te warmen in een van de vele bekroonde restaurants.

Dikhoornschapen in Jasper National Park
Dikhoornschapen in Jasper National Park.
Danita Delimont/Getty Images

Vanuit Edmonton sta je binnen drie kwartier in het nationale park Elk Island, waar bizons, elanden, herten en meer dan 250 soorten vogels leven. En daarbij is Edmonton natuurlijk de toegangspoort tot de beroemde nationale parken Jasper en Banff, die tijdens deze tijd van het jaar veranderen in een winterwonderland voor outdoorliefhebbers.

IJsklimmen in de Maligne Canyon
IJsklimmen in de Maligne Canyon.
Wolfgang Kaehler / Contributor / Getty Images

In mijn buik begint het al een beetje te kriebelen bij deze vooruitzichten. Ik ga winters Canada ontdekken: bizons spotten op Elk Island, mijn buik vol eten in hippe restaurants in Edmonton, schaatsers aanmoedigen op het Silver Skate Festival, skiën, hiken door een kloof vol bevroren watervallen en sterrenkijken in Jasper National Park. Oh ja, en had ik al gezegd dat ik een helikoptervlucht over de stad ging maken?!

This is an image
Edmonton Tourism

Benieuwd naar mijn winterse avonturen in Canada? Volg mij live op Twitter en Instagram en hou de digital nomad-pagina in de gaten voor nieuwe blogs en foto’s!

Deze reis word mede mogelijk gemaakt door Edmonton Tourism, de stad waar de echte lol begint als de temperaturen onder de nul dalen. Wat er allemaal te zien en doen is in de winter? Bezoek ExploreEdmonton.com!