Duitsland voor durfals: op avontuur bij de buren

Laat de adrenaline door je lijf gieren tijdens deze bloedstollende, verrassende en meeslepende activiteiten!

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:54 CET
Foto door Getty Images

Vlotvaren over de Duitse amazone, met 85 kilometer per uur een ravijn overvliegen of per kano het opmerkelijke landschap van de Schwäbische Grand Canyon doorkruisen: naast schattige dorpjes en alpenweiden heeft Duitsland een schatkist vol afwisselende avonturen.

Gedurfde waterervaringen

Ontdek per vlot de afgelegen omgeving van de Mecklenburgische Seenplatte, een netwerk van meer dan duizend meren, bestempeld als de Duitse amazone. Verken overdag de verlaten waterwegen, ga 's nachts voor anker op een mooi slaapplekje en begin de volgende dag met een frisse duik!

Foto door H. Silbermann

Begeef je voor een andere outdoorervaring op het water van de jonge Donau. De rivier meandert dwars door een van de indrukwekkendste natuurgebieden van Duitsland: de Schwäbische Alb. Peddel met een kano langs de krijtrotsen en ruige rotsformaties van deze Duitse Grand Canyon.

Belevenis op grote hoogte

Wat geeft een lekkerdere kick dan het trotseren van duizelingwekkende hoogten? In miljoenen jaren tijd heeft het water van de Bode een diepe kloof uitgesleten in de rotsen van Harz. Vlieg 120 meter boven dit ravijn langs de grootste tokkelbaan van Europa bij de Rappbode-dam.

Foto door Mega Zipline

Sprookjes komen tot leven

In het land van de gebroeders Grimm lijken sprookjes levendiger dan ooit. Creëer je eigen volksverhaal op de ongerepte Uckermark op een heuse huifkar. Rustig trekken paarden de wagen langs heidevelden, bomen en beekjes, op zoek naar de perfecte locatie om het kamp op te slaan. Overnacht bij een van de vele meren, leefomgeving van zeearenden, visotters en bevers.

Foto door Andreas Berthel

Een ander soort fabel beleef je in Noord-Hessen: op de Sprookjesroute maak je een reis met je eigen ezeltje strekje. De Hunter Oak Ranch biedt routes van één dag of meerdaagse trips aan – bij die laatste optie komt er ook een kano te pas. De ezels dragen de bagage, zodat jij de bosachtige omgeving goed in je kunt opnemen.

Klik hier voor meer informatie over de Duitse natuur!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Duitsland
Duitsland: Megaspeeltuin voor jong en oud
Duitsland
Berlijn: Duik in de hotellift
Duitsland
Blabla... Op naar Hamburg
Duitsland
Berlijn brengt de Hunger Games tot leven
Duitsland
Berlijn tovert oude metrolijn om tot kilometerslang fietspad

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.