Berlijn: Duik in de hotellift

Borrel de borrel. Deze enorme aquariumlift in Berlijn heeft een wel heel rustgevend liftmuziekje.donderdag 9 november 2017

Door Marianne Wilschut

Van buiten oogt het Raddison Blu hotel aan de Karl Liebknechtstrasse in Berlijn grauw en saai, maar eenmaal binnen in de hotellobby valt je mond ongetwijfeld open van verbazing. De enorme AquaDom is het spetterende hart van het 427 kamers tellende hotel. Het is het grootste cilindervormige aquarium ter wereld. Vanuit de lift, die dwars door de buis van kunstglas loopt, kunnen de gasten de ruim 1500 vissen die in het aquarium rondzwemmen van dichtbij bewonderen.

In het 25 meter hoge en 12 meter brede aquarium gaat ruim een miljoen liter water. Hierin zwemmen zo’n 97 verschillende vissoorten rond. Om het aquarium schoon te maken, maken drie tot vier verzorgers dagelijks een duik. Dit spektakel valt dagelijks tussen 11.00 en 13.00 te aanschouwen. Om 14.00 is het voedertijd, dan wordt 8 kilo voer in de tank verspreid.

Het hotel en de AquaDom horen bij het aangrenzende Sea Life Berlin. Gasten van het hotel kunnen naast de aquariumlift ook nog gebruikmaken van een aquariumtunnel richting Sea Life. Niet voor niets adverteert het hotel: ‘Het enige hotel met zicht op zee in het centrum van Berlijn’. 

Lees meer