Wat is de beste tijd om naar Egypte te reizen?
Egypte kent een woestijnklimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. In Caïro en de badplaatsen langs de Rode Zee zijn deze verschillen in temperatuur iets kleiner dan in de woestijn. Regen valt er in het hele land niet tot nauwelijks. Het voor- en najaar zijn heel geschikt voor een reis naar Egypte vanwege de aangename temperaturen. De zomer is minder geschikt, vanwege de erg hoge temperaturen.

Wat voor visum heb je nodig?
Een toeristenvisum voor een verblijf van dertig dagen of minder kun je bij aankomst in Egypte krijgen voor ongeveer 25 euro. Wil je langer dan 30 dagen blijven, dan moet je bij de Egyptische ambassade in Den Haag een visum aanvragen. Let er in beide gevallen op dat je een paspoort nodig hebt dat nog zes maanden na aankomst in Egypte geldig is.

Hoe lang is de reistijd?
Vanaf Amsterdam sta je na een vlucht van ongeveer 4 uur en 40 minuten in Egypte.

Hoe staat het met de veiligheid van Egypte?
De Nederlandse overheid geeft reisadviezen uit voor alle landen die constant up-to-date worden gehouden. Voordat je een reis naar Egypte plant, is het verstand om het reisadvies te raadplegen.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In de woestijn kan het ’s nachts flink afkoelen, dus neem een warme trui of een vest mee. In Egypte betaal je met de Egyptische pond en hoewel bankpassen en creditcards ook geaccepteerd worden, is het altijd verstandig om ook contact geld mee te nemen.