Bezoek een echte Willy Wonka-chocoladefabriek

Duik in een 4D-bioscoop in de smeuïge chocoladesaus, ontwerp je eigen chocoladereep en proef heerlijke melkchocolade. Cadbury World, een chocoladepretpark in Engeland, is een paradijs voor de zoetekauw.

Door Marlot Heerink
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto door Moe Moosa, Flickr

Cadbury is een Brits zoetwarenfabrikant dat bekendstaat om zijn melkchocolade en chocolade-eieren. In een tour door de fabriek leer je over de geschiedenis van de cacaoboon en hoe chocolademelk het drankje van de elite werd. In interactieve video’s ontdek je hoe de Cadbury chocolade wordt gemaakt en wat de geheime ingrediënten zijn. En op de lopende band zie je hoe de producten verpakt en klaargemaakt worden voor transport.

Een 4D-bioscoopfilm neemt je mee in de wereld van de cacaolekkernijen, waarna chocolatiers laten zien hoe ze unieke chocoladevormen maken. Of laat de chocolatiers een reep speciaal voor jou creëren en kies verschillende ingrediënten om je product eigen te maken. Natuurlijk krijg je ook de kans lekkere chocolaatjes en chocolademelk te proeven.

Bezoek aan het einde van de tour het Cadbury World Café en de winkel. Het café heeft een gevarieerd menu, maar alle gerechten bevatten een stukje chocola. In de winkel koop je een chocoladevoetbal, chocoladetheepot of seizoen-gerelateerde chocoladecreaties, zoals een pinguïn met kerstmuts. De shop en het café zijn ook open voor bezoekers die de tour niet willen maken.

De chocoladefabriek ligt in het zuiden van de stad Birmingham, anderhalf uur ten noordwesten van Londen, is goed bereikbaar met de auto en een kwartiertje lopen vanaf treinstation Bournville in Birmingham. De tour duurt 1,5 tot 2 uur waarna er nog tijd over is voor het café en de winkel. De fabriek is alleen via een tour te bezichtigen. Koop dus voordat je gaat online of via de telefoon een kaartje, zo plan je een tour in.

Lees hier meer over het chocoladeparadijs in Orlando, Florida. Of ontdek waar de beste chocolaterías in Spanje zitten!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Engeland
Londen viert 40 jaar punk
Engeland
Europa’s eerste tequila-hotel opent in Engeland
Engeland
Londen opent knuffelcafé
Engeland
Kamperen in een kerk
Engeland
Britten eren Shakespeare van de tuinen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.