Engeland

Engeland eert William Shakespeare

Het is dit jaar 400 jaar geleden dat 's werelds beroemdste toneelschrijver overleed. Sir William Shakespeare wordt daarom in heel Groot-Brittannie geëerd met tal van voorstellingen en exposities. donderdag, 9 november 2017

Door Lenneke Hoope

Het in 1598 gebouwde Globe Theatre in Londen, waar veel van Shakespeares stukken worden opgevoerd, organiseert een bijzondere wandeling langs de Thames, waar op speciaal geplaatste schermen verfilmingen van zijn stukken te zien zijn. Shakespeares testament en andere bijzondere originele documenten worden tentoongesteld in Somerset House in Londen.

Shakespeare kwam ter wereld en stierf in Stratford-upon-Avon. Liefhebbers kunnen zijn geboortehuis bezoeken en New Place, het huis waar de dichter in 1616 overleed, opent dit jaar weer de deuren na een uitgebreide renovatie.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees meer