Reizen naar Engeland: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Engeland op een rij.

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto door Getty Images

Wat is de beste tijd om naar Engeland te reizen?
Het weer in Engeland is goed te vergelijken met dat in Nederland. In de zomermaanden heb je de meeste kans – als je geluk hebt – op warm en droog weer, maar een citytrip naar bijvoorbeeld Londen kan het hele jaar door. Juist in de wintermaanden en rond de feestdagen heeft de stad een magische sfeer.

Wat voor visum heb je nodig?
Je hebt geen visum nodig als je naar Engeland gaat. Een geldig identiteitsbewijs of paspoort is voldoende. Ook je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in Engeland als je ervoor kiest om met de auto te gaan of ter plekke een auto te huren. Wel links rijden, natuurlijk! 

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Bij heel veel hotels, restaurants en cafés kun je gebruik maken van een draadloze internetverbinding om even contact te maken met het thuisfront of wat foto’s te delen op social media. Soms wel tegen betaling.

Hoe lang is de reistijd?
Dat ligt aan het vervoersmiddel dat je kiest. Vanaf Amsterdam vlieg je in een uurtje naar Londen. Met de trein kan ook: je kunt in verschillende Nederlandse steden op de trein stappen naar Londen en je bent dan tussen de 4 en 6 uur onderweg. Je kunt natuurlijk ook nog de boot nemen. Vanaf Hoek van Holland sta je na een boottocht van 5,5 tot 7 uur in Engeland. Zelf rijden is een andere optie. Je parkeert je auto op de boot of rijdt door de kanaaltunnel. 

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Neem Engelse ponden mee, want in Engeland betalen ze niet met de euro. Ook de stopcontacten in Engeland wijken af van die in Nederland. Vergeet niet een verloopstekker van type G of een wereldstekker mee te nemen.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Engeland
Londen viert 40 jaar punk
Australië
Reizen naar Australië: 5 praktische vragen
Verenigde Staten
Reizen naar de Verenigde Staten: 5 praktische vragen
Brazilië
Reizen naar Brazilië: 5 praktische vragen
Botswana
Reizen naar Botswana: 5 praktische vragen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.