Het Perfecte Plaatje

Acht bekende Nederlanders met een passie voor fotografie strijden tegen elkaar om de winnaar van Het Perfecte Plaatje te worden met een reportage in National Geographic Traveler als hoofdprijs.

Door Aart Aarsbergen
Gepubliceerd 29 nov. 2017 10:51 CET

In RTL4 televisieprogramma Het Perfecte Plaatje binden acht bekende Nederlanders met een passie voor fotografie de strijd met elkaar aan. Per aflevering krijgen de kandidaten twee opdrachten van uiteenlopende aard om hun bekwaamheid in de fotografie te tonen. Zo hebben de kandidaten foto’s moeten maken van landschappen, kitesurfers, zoenende mensen in Amsterdam, hebben ze een fashion shoot met kleding van Bas Kosters en een bandfoto moeten vastleggen. Uiteindelijk blijven er twee kandidaten over, die op basis van drie opdrachten in het buitenland gaan bepalen wie de winnaar van het Perfecte Plaatje, seizoen 2, wordt. De laatste aflevering, waarin de winnaar wordt bekend gemaakt, is te zien op 12 december om 20:30 bij RTL4.

De hoofdprijs van Het Perfecte Plaatje is een reportage in National Geographic Traveler, het toonaangevende reisblad van Nederland, dat vermaard is om zijn sprankelende fotografie. De reportage is te zien in nummer 1/2018, die op 14 december in de winkels ligt. Hoofdredacteur Aart Aarsbergen geeft in het televisieprogramma tips aan de finalisten voor het maken van een goede fotoreeks en zal in de laatste aflevering als gastjurylid optreden bij de beoordeling van de fotoreportages.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotografie
De lenzen waar de Canon Ambassadors niet zonder kunnen
Fotografie
Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2017
Fotografie
10 onvergetelijke foto’s uit ons '2020 in beeld' magazine
Fotografie
Dit zijn de favoriete foto’s van meer dan 100 miljoen @natgeo-volgers
Fotografie
De favoriete natuurfoto’s van National Geographic-fotografen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.