In RTL4 televisieprogramma Het Perfecte Plaatje binden acht bekende Nederlanders met een passie voor fotografie de strijd met elkaar aan. Per aflevering krijgen de kandidaten twee opdrachten van uiteenlopende aard om hun bekwaamheid in de fotografie te tonen. Zo hebben de kandidaten foto’s moeten maken van landschappen, kitesurfers, zoenende mensen in Amsterdam, hebben ze een fashion shoot met kleding van Bas Kosters en een bandfoto moeten vastleggen. Uiteindelijk blijven er twee kandidaten over, die op basis van drie opdrachten in het buitenland gaan bepalen wie de winnaar van het Perfecte Plaatje, seizoen 2, wordt. De laatste aflevering, waarin de winnaar wordt bekend gemaakt, is te zien op 12 december om 20:30 bij RTL4.

De hoofdprijs van Het Perfecte Plaatje is een reportage in National Geographic Traveler, het toonaangevende reisblad van Nederland, dat vermaard is om zijn sprankelende fotografie. De reportage is te zien in nummer 1/2018, die op 14 december in de winkels ligt. Hoofdredacteur Aart Aarsbergen geeft in het televisieprogramma tips aan de finalisten voor het maken van een goede fotoreeks en zal in de laatste aflevering als gastjurylid optreden bij de beoordeling van de fotoreportages.