Met de foto van een eenzame figuur die een imposante zandduin in Namibië beklimt, heeft Gerard van Roekel de National Geographic Fotowedstrijd 2018 gewonnen. De vakjury viel voor dit beeld omdat het opvalt door de fraaie kadrering en dynamiek. De foto is tevens de jurywinnaar in de categorie Landschap.

Overall winnaar vakjuryprijs en winnaar vakjuryprijs categorie LandschapTitel Eenzame hoogteFotograaf Gerard van Roekel BeuningenDeze foto is gemaakt in Namibi vlak naast de Dead Vlei Er was een flinke zandstorm Mijn camera zat daarna helemaal onder het zand

Voor de categorie Mens heeft de jury een foto van Jorgo Kokkinidis gekozen, een sfeervolle impressie van een vrouw die in de vroege ochtend op het platteland van Myanmar aan het werk is. In de categorie Dier wint Regien Vijzelaar; zij maakte een vermakelijke foto van twee padden die voor een insectenlamp op een kant-en-klare prooi zitten te wachten.

De vakjury met vlnr Ruben Smit Aart Aarsbergen voorzitter Sacha de Boer Marco Borsato en Frederik Buyckx
De vakjury, met v.l.n.r. Ruben Smit, Aart Aarsbergen (voorzitter), Sacha de Boer, Marco Borsato en Frederik Buyckx.
Redactie

Er werden dit jaar ruim vijftienduizend beelden ingezonden, die zowel door een vakjury als door zo’n twintigduizend onlinestemmers werden beoordeeld. De keuze van het publiek viel op een paardenportret van Minh Dan Vu, een landschap met windmolens van Albert Dros, en Tubaman van Daphne van der Steen.

Bekijk de winnende foto’s