Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat je als fotograaf voor National Geographic rond moet lopen met een batterij aan zware digitale spiegelreflexcamera’s. Fotografen voor National Geographic worden ingehuurd om misschien wel de beste foto’s ter wereld te nemen, en zijn het dus aan hun stand verplicht om de beste apparatuur te gebruiken. Ik wachtte tot de derde en vierde generatie iPhone voordat ik er zelfs maar over dacht om die te gebruiken om foto’s mee te maken.

Ik vind dat, als ik moeite en creativiteit stop in het maken van een prachtige foto, de kwaliteit ook goed genoeg moet zijn om die te verkopen aan topfotobureau’s, zoals Image Collection van National Geographic. Inmiddels is het zo ver dat de camera’s van telefoons dat soort kwaliteit bieden.

In deze galerie geef ik tips om betere foto’s te maken met je iPhone, aan de hand van voorbeelden van reisfoto’s die ik maakte.

De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt luidt het adagium Omdat je je iPhone voor verschillende dingen gebruikt is hij altijd in de buurt om de fotomomenten in je leven vast te leggen vooral de onverwachte Je vergeet niet gauw je telefoon mee te nemen van huis Dat gaat niet altijd op voor gewone cameras Hoewel de kwaliteit van de cameralenzen op telefoons nog niet echt perfect is kun je doordat je altijd een camera bij je hebt fotos nemen en ze vervolgens delen met vrienden en familie of op sociale media Met de camera op je telefoon kunnen je heel intieme en zelfs ontroerende fotos nemen Dat is natuurlijk geweldigOmdat ik mijn iPhone altijd bij me heb was het simpel om deze closeup te nemen van mijn vrouw Sisse Brimberg terwijl ze haar haren wast in een Brussels hotel Ik vind het verbazingwekkend hoe dichtbij je kunt komen met deze camera