8x Dingen die je nog niet wist over Lady Di

In de documentaire Diana: In Her Own Words, die binnenkort te zien is op National Geographic, doet de prinses zelf intieme feiten over haar leven uit de doeken. Bij deze alvast een voorsmaakje.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:13 CET, Geüpdatet 5 nov. 2020 07:04 CET
Diana 03
Diana 03

Prinses Diana is een van de meest geliefde en meest besproken prinsessen uit het Britse koningshuis. Ze kon zich als een vis in het water voelen in haar rol als 'prinses van de mensen', maar kampte tegelijk met depressies, boulimia en een overspelige man.

In 1991 nam ze een reeks geheime interviews op over haar persoonlijke leven. Dit intieme portret werd verwerkt in de documentaire Diana: In Her Own Words die op 27 augustus om 22:30 en op 31 augustus 21:00 te zijn is bij National Geographic. Hierin vertelt ze zelf over haar persoonlijke leven en leer je de mens achter de prinses kennen. Bij deze alvast een voorsmaakje: acht intieme feiten over prinses Diana. 

1. Prins Charles droeg tijdens de huwelijksreis een pak met manchetknopen waarop de initialen van Camilla Parker-Bowls stonden, en hij hield een foto van haar bij in zijn dagboek. 

2. Charles en Diana trouwden al na 21 dates.

3. Volgens Nederlandse schrijfster Linda Udo ensceneerde prinses Diana haar eigen dood. In haar boek 'Koninklijk complot' vertelt ze hoe twee lichamen verkleed en geschminkt als Diana en haar minnaar Dodi in de verongelukte auto zaten, terwijl het koppel naar Cape Cod vloog om in het voormalig zomerverblijf van de Kennedy's een nieuw leven op te bouwen. 

 

Diana en de pers

4. Prinses Diana zei op haar dertiende tegen haar vader dat ze iemand in ‘the public eye’ zou trouwen. Toen dacht ze eerder aan een ambassadeur, niet aan de Britse kroonprins.

5. Diana wilde altijd ballerina worden. In het huis waar ze met Charles woonde, liet ze een enorme hal bouwen. Daar ging ze midden in de nacht naartoe om haar danspassen te oefenen. Ze werd nooit gevonden.

6. Diana kreeg een week nadat ze zich met Charles verloofde boulimia. Hij legde zijn hand op haar heup en zei: “Hier kan nog wel wat vanaf”, toen brak er iets in haar, vertelt ze in de documentaire. De eerste keer dat ze zichzelf ziek maakte voelde het alsof alle spanning uit haar wegvloeide. Toen ze voor het eerst gemeten werd voor haar bruidsjurk was ze 73,6 centimeter rond haar middel, op haar trouwdag waren daar nog maar 59,69 centimeter van over.

Diana's jeugd

7. Charles en Diana ontmoetten elkaar voor het eerst in 1977, toen was hij nog aan het daten met haar oudere zus, Lady Sarah McCorquodale. Pas drie jaar later, tijdens de zomer van 1980, werd Charles echt geïnteresseerd in Diana.

8. Diana koos ervoor de koninklijke trouwgeloften te wijzigen, door niet te zeggen dat ze prins Charles zou ‘gehoorzamen’.

In 1991 heeft Prinses Diana een reeks geheime interviews opgenomen over haar persoonlijke leven. Dit intieme portret werd verwerkt in de documentaire Diana: In Her Own Words die op 27 augustus om 22:30 en op 31 augustus 21:00 te zijn is bij National Geographic.

Lees meer

bekijk videos

Geschiedenis en Cultuur0:30

Genius

Geschiedenis en Cultuur0:45

Einsteins Bad Romance

Geschiedenis en Cultuur3:22

Powervrouwen door de jaren heen

Geschiedenis en Cultuur4:02

Het Griekse symposium

Geschiedenis en Cultuur5:52

De Romeinen in Nederland en België

Geschiedenis en Cultuur6:04

Cortés ontmoet de Azteken

Geschiedenis en Cultuur1:51

Wat is de Dag van de Doden?

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.