Wat is de beste tijd om naar Guatemala te reizen?
Je kunt het beste naar Guatemala reizen tijdens de wintermaanden wanneer het er niet te warm is en er weinig regen valt. Het is wel de drukste tijd van het jaar in het land, maar het alternatief is de zomer tijdens de regentijd. Vooral tussen juni en september valt er zoveel regen dat veel wegen onbegaanbaar zijn.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een verblijf van drie maanden of minder in Guatemala heb je geen visum nodig. Wel heb je een geldig paspoort nodig en moet je een retour- of doorreisticket kunnen laten zien. Als je langer dan drie maanden door het land wilt reizen, moet je voor een visum contact opnemen met de ambassade van Guatemala in Den Haag.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
In het hele land vind je internetcafé’s maar in de grote steden is het internet sneller en goedkoper. Ook zijn er een aantal hotels en bars die een draadloze internetverbinding aanbieden.

Hoe lang is de reistijd?
Na een vlucht van ruim 14 uur sta je vanaf Amsterdam in Guatemala-stad. In Guatemala is het in de winter zeven uur vroeger dan in Nederland en tijdens onze zomertijd, tussen de laatste zondag van maart en de laatste zondag van oktober, acht uur vroeger.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Guatemala betaal je met de quetzal. Zorg vooral wanneer je naar kleine dorpjes of afgelegen gebieden gaat dat je voldoende contant geld meeneemt. Pinautomaten zijn er niet altijd en creditcards worden vaak niet geaccepteerd. Neem ook een wereldstekker mee om je fotocamera en andere apparatuur op te kunnen laden.