Op verschillende plekken in Europa vind je accommodaties waar, naar verluidt, geesten ronddwalen. Denk aan onzichtbare voetstappen, deuren die op onverklaarbare wijze open en dicht gaan en geestverschijningen. Een top vier!

1. Flanders Hotel - Hampshire Classic

Het Flanders Hotel ligt in het centrum van Brugge, een stad met diverse spoken en vele legendes. Het gebouw heeft een rijke geschiedenis, sommige delen dateren uit 1304 toen het nog een dominicanenklooster was. In 1905 opende het Grand Hotel Verriest de deuren. Hoewel de naam van het hotel inmiddels is veranderd, zijn de geesten van het Grand Hotel er nog steeds aanwezig. In 2006 nam een helderziende gast tijdens haar ochtendwandeling in de tuin van het Flanders Hotel twee vrouwen in historische kleding waar. Men vermoedt dat het de geesten van de twee zussen zijn die de leiding gaven aan het huishoudelijk personeel van Grand Hotel Verriest. Met zulke toegewijde medewerkers, moet de service wel erg goed zijn.

Het Flanders Hotel in het centrum van Brugge
Het Flanders Hotel in het centrum van Brugge.
Booking.com

2. Romantik Hotel Schloss Rheinfels

Romantik Hotel Schloss Rheinfels maakt deel uit van Schloss Rheinfels dat zijn eigen spook schijnt te hebben. Bezoekers melden regelmatig bijzondere ervaringen en lichtvlekjes op foto’s die kunnen duiden op de aanwezigheid van geesten. Zin in een nachtje griezelen? Er zijn vaak speciale activiteiten bij het slot, bijvoorbeeld tijdens Halloween.

Romantik Hotel Schloss Rheinfels
Romantik Hotel Schloss Rheinfels.
Booking.com

3. Hotel-Restaurant Faustschlössl

In het Faustschlössl Hotel spookt het niet zomaar, het is de duivel zelf die hier ronddoolt. Men zegt dat de Faust-sage (over Faust, die een pact sloot met de duivel) gebaseerd is op gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden. Boven de ingang van het slot siert nog steeds een pentagram. Dit slot heeft niet alleen als woning, maar ook als sanatorium en school dienstgedaan. Nu is het een hotel, waar ook de spoken naar horen zeggen graag verblijven.

HetFaustschlssl Hotel
Het Faustschlössl Hotel.
Booking.com

4. Hoftaferne Neuburg am Inn

Hoftaferne Neuburg am Inn maakt deel uit van het Schloss Neuburg am Inn dat bekendstaat om zijn paranormale activiteiten. Zo schijnt het erg te spoken in de tunnel die onder rivier de Inn van Schloss Neuburg am Inn naar Burg Wernstein, 300 meter verderop, loopt. Hoewel de tunnel nu dichtgemetseld is, worden er aan de zijde van Neuburg wel onverklaarbare elektromagnetische velden waargenomen. Ook is er een kinderkamer waar iets rondwaalt: het kan er ineens erg koud worden en mensen worden regelmatig vastgepakt en aan de haren getrokken door onzichtbare handen. In de kapel van het slot wordt vaak de geest van een monnik waargenomen.

Hoftaferne Neuburg am Inn
Hoftaferne Neuburg am Inn.
Booking.com