6x Slapen onder de sterren

Ooit gehoord van de term astrotoerisme? Voor iedereen die graag naar de sterrenhemel staart vanaf bijzondere en exotische bestemmingen, heeft Booking.com een overzicht gemaakt van de mooiste accommodaties.

Door Booking.com
Amara Resort & Spa in Sedona, Verenigde Staten.
Amara Resort & Spa in Sedona, Verenigde Staten.
Foto door Booking.com

Iedere zomer siert de Southern Delta Aquarids de hemel - een meteorenregen die te zien is van half juli tot half augustus. De meteoren zijn op zowel het zuidelijk als het noordelijk halfrond te zien en het beste zichtbaar in de vroege ochtenduren, ver weg van het stadse kunstlicht. Hieronder een aantal must-go’s om dit spektakel te aanschouwen.

1. Vilaflor, Spanje - Hotel Rural San Miguel

Een van de beste plekken van het noordelijk halfrond om naar de sterren te staren is het Spaanse Observatorio del Teide in Vilaflor. Wetenschappers van over de hele wereld komen hier naartoe om te studeren. Als bezoeker kunt u een gratis rondleiding krijgen en kijken door de mammoettelescopen die verspreid staan in het gebied.

Hotel Rural San Miguel in Vilaflor, Spanje.
Foto door Booking.com

2. Merzouga, Marokko - Kasbah Azalay Merzouga

De duinen van Merzouga aan de Saharawoestijn kunnen tot 350 meter hoog zijn en een kamelenrit naar deze plek met de gastvrije Berber-bevolking is een ervaring die u lang zal bijblijven. Maar wanneer de schemering valt begint het schouwspel pas echt - de adembenemende zonsondergang in de woestijn is slechts het begin van het nachtelijke sterrenspektakel, u zult nog lang versteld staan van de schoonheid van het heelal.

Kasbah Azalay Merzouga in Merzouga, Marokko.
Foto door Booking.com

3. Sedona, Verenigde Staten - Amara Resort & Spa

Hoewel het behoorlijk fris kan worden in de Arizona-woestijn, kan het echt de moeite waard zijn om te ontsnappen aan alle lichtvervuiling en hier de prachtige sterrenhemel te aanschouwen. In Sedona zijn genoeg kosmische wonderen te ontdekken, zoals het Andromedastelsel. Als u tot het uiterste wilt genieten van meervoudige sterren, de Orionnevel en nog veel meer, kunt u echter het beste kiezen voor een excursie met een telescoop.

Amara Resort & Spa in Sedona, Verenigde Staten.
Foto door Booking.com

4. Wadi Rum, Jordanië -  Kempinski Hotel Aqaba

Het wordt ook wel de Maanvallei genoemd, maar als de avond valt in de Wadi Rum-woestijn zijn het vooral de sterren die de show stelen. De spectaculaire zandstenenformaties zijn fascinerend, maar voor een echt bovenaardse ervaring gaat u op pad met een bedoeïenengids en brengt u de nacht door onder de adembenemende sterrenhemel.

Kempinski Hotel Aqaba in Wadi Rum, Jordanië.
Foto door Booking.com

5. San Pedro de Atacama, Chili - Hotel Pascual Andino

Een van de beste plekken op aarde om de sterrenhemel te bekijken heeft opvallend veel weg van de rode planeet. U bent hier bijna altijd zeker van een heldere hemel, in sommige delen van de Atacama-woestijn heeft het zelfs in de afgelopen 400 jaar niet meer geregend.

Hotel Pascual Andino in San Pedro de Atacama, Chili.
Foto door Booking.com

6. Lake Tekapo, Nieuw-Zeeland - Book Tekapo Holiday Homes

Het Mount John-observatorium is het totaalpakket: het ligt in 's werelds grootste Dark Sky-reservaat, u vindt er de grootste telescoop van Nieuw-Zeeland en u heeft ook nog eens een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Book Tekapo Holiday Homes bij Lake Tekapo in Nieuw-Zeeland
Foto door Booking.com
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Indonesië
5x De mooiste hotels van Indonesië
Spanje
Castilië-La Mancha: Oases in het hart van Spanje
Spanje
Op zoek naar orchideeën in Valencia
Spanje
Feestvieren in een heilig klooster in Cantabrië
Spanje
Actief in Aragón: de outdoorregio van Spanje

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.