Reizigers zijn op zoek naar unieke en authentieke ervaringen. We willen niet alleen de bekende bezienswaardigheden zien, maar juist de verborgen plekken ontdekken en de cultuur van een land écht leren kennen. Dat concludeert Icelandair uit een onderzoek waarvoor ze 11.000 mensen uit Europa, waaronder 1000 Nederlanders, ondervroeg over hun reiservaringen- en voorkeuren.

De luchtvaartmaatschappij speelt met haar nieuwe Stopover Buddy Service in op deze trend. Wanneer je met Icelandair vliegt van of naar Noord-Amerika en daarbij een overstap maakt in IJsland, kun je gratis een tour met een buddy boeken. Zo’n buddy – een medewerker van de maatschappij – neemt je dan een dag mee op pad naar zijn of haar favoriete plekken in IJsland.

This is an image
Icelandair

Het buddyprogramma loopt vanaf deze week tot eind april. De vijftig medewerkers die als buddy de rondleidingen verzorgen zijn ingedeeld in verschillende categorieën: avontuur, natuur, cultuur, culinair, actief en lifestyle. Je kunt bijvoorbeeld skiën met een piloot of hiken in de IJslandse bergen met een stewardess. Ook vissen en de vangst vervolgens samen bereiden tot een IJslandse maaltijd is een mogelijkheid.

Dat IJsland bij veel Nederlanders bovenaan de bucketlist staat, bleek eerder dit jaar uit een onderzoek onder de bezoekers van de Vakantiebeurs. Vooral Noorwegen en IJsland staan hoog op de verlanglijstjes van Nederlandse reizigers.

Benieuwd geworden naar IJsland? Lees hier meer over de higlights van het land!