Wat is de beste tijd om naar IJsland te reizen?
De winters in IJsland zijn vrij koud en ook in de zomers is het er niet erg warm. De zomer is wel de beste tijd om naar IJsland te gaan vanwege de lange dagen. In de winter is het er maar een paar uur per dag licht, maar kun je wel weer het noorderlicht spotten.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een verblijf van negentig dagen of minder in IJsland heb je geen visum nodig.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Veel hotels en bars bieden wifi-verbindingen aan. In Reykjavik zijn er ook internetcafé’s.

Hoe lang is de reistijd?
Na een vlucht van ongeveer drie uur sta je vanaf Amsterdam in de hoofdstad Reykjavik.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In IJsland betaal je met de IJslandse kroon. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd en je komt er ook genoeg geldautomaten tegen. Toch kan het handig zijn om voorafgaand aan je reis bij je Nederlandse bank wat contant geld in de IJslandse valuta te bestellen.