Vier een onvergetelijk feestje in IJsland

Eerder dit jaar lanceerde Icelandair de Stopover Buddy Service, waarbij een lokale medewerker je een dag op sleeptouw neemt voor het beste van IJsland. Deze winter komt de populaire, kosteloze service terug, maar dan in een gloednieuw, feestelijk jasje.

Door Veerle Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Foto door powerofforever/Getty Images

Verjaardagskaarsjes uitblazen op een oude vulkaan, het noorderlicht spotten vanuit een natuurlijke hotspring tijdens een jubileum, of die ene langverwachte promotie vieren ‘Beyond the Wall’ met een lokale Game of Thrones-expert? Met de Celebration Stopover Buddy-service van de luchtvaartmaatschappij bouw je deze winter een onvergetelijk feestje in IJsland, met een lokale expert.

Een woordvoerder van Icelandair legt uit: ‘Onze Stopover Buddy's kennen niet alleen het land als hun broekzak, ze kennen ook andere interessante lokale bewoners. Dat betekent dat ze precies de juiste mensen zijn om van de Icelandair Stopover een onvergetelijk feest te maken.’ Van het plannen van het perfecte huwelijksaanzoek in een gletsjer tot het laten meedoen aan een ‘Viking clap’ in een lokale voetbalwedstrijd à la EK 2016: niks is te gek voor Icelandair. Afhankelijk van je aanvraag kun je worden gekoppeld aan een bijpassende local die een memorabele en betaalbare celebration op maat voor jou creëert. 

Behalve het vieren van een persoonlijke mijlpaal, is het ook mogelijk een typisch IJslandse festiviteit mee te maken, zoals The Days of Darkness eind oktober, de komst van de IJslandse Yule Lads in december, het Winter Lights Festival en Women’s Day in februari of Annual Beer Day in maart. Een Celebration Stopover Buddy zou een meet & greet voor je kunnen regelen met een van de IJslandse bands of je kunnen meenemen naar een geheime jamsessie of spectaculaire afterparty bij een local thuis. Zo zullen wij oud & nieuw op zijn IJslands gaan vieren in Reykjavik, met een van de buddy’s van Icelandair. Hoe dat was lees je in het maartnummer van Traveler.

De Celebration Stopover Buddies zijn beschikbaar voor trans-Atlantische Icelandair passagiers van 11 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. Bekijk hier hoe je een buddy kunt aanvragen.

Lees ook: 'Op stap in IJsland met een local tijdens je overstap'

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

IJsland
Waarom je één keer in je leven oud en nieuw in Reykjavik wil vieren
Reizen
5x leuke reisjes in maart
Reizen
Hoogste kerk van IJsland geïnspireerd op vulkanen
Reizen
10x dingen die je wilt weten over het Chinese Nieuwjaar
Reizen
6x De leukste kerstmarkten in Europa

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.