Wat is de beste tijd om naar India te reizen?
India is een gigantisch groot land en kent daardoor grote verschillen in weer en klimaat. Grofweg is het land in drie klimaatzones in te delen: een bergklimaat in het noorden, een landklimaat in het midden en een tropisch klimaat in het zuiden.

Wat voor visum heb je nodig?
Ga je minder dan 30 dagen naar India, dan kun je online een toeristenvisum aanvragen. Dit visum kan, behalve bij medische noodgevallen, niet verlengd worden. Wil je langer in India blijven, dan heb je een visum nodig dat je aan moet vragen bij een Visa Application Centre in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam. Een afspraak dien je van te voren te maken en je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Veel hotels bieden een draadloze internetverbinding aan voor hun gasten. Ook in sommige restaurants en bars kun je via een wifi-verbinding het internet op.

Hoe lang is de reistijd?
Vanaf Amsterdam sta je na een vlucht van ongeveer negen uur in Mumbai of New Delhi.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Vergeet niet om een verloopstekker van het type C, D of M of een wereldstekker mee te nemen. In India betaal je met de Indiase Roepie. Buiten de steden en toeristische gebieden vind je niet zoveel geldautomaten. Ga je op reis naar de meer afgelegen gebieden, zorg dan dat je voldoende contant geld bij je hebt.