Door bergen en dalen in Noord-Italië

Maar liefst 43 nieuwe trektochten leiden je door de bergen, meren en valleien van Trentino, om het natuurschoon niet enkel te zien, maar ook te ervaren.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Foto van Trentino Verkeersbureau

Helemaal bovenaan de laars van Italië ligt de bergachtige regio Trentino. Natuurliefhebbers halen hier hun hart op terwijl ze hiken langs de helderblauwe meren en groene valleien, en avonturiers beklimmen er de hoge toppen van de Dolomieten. Hier geboren en getogen ben je per definitie een gepassioneerde bergliefhebber, meer dan 200 van die avonturiers hebben nu de handen ineen geslagen om 43 nieuwe wandelroutes door de bergen uit te stippelen. Ze noemen zichzelf de ‘Alpine Guides Mountaineering Experts’.

Alle gidsen voldoen aan de richtlijnen van het UIAGM (International Union of Alpine Guide Associations) en staan klaar om jou bij de hand te nemen tijdens één van de driedaagse trektochten door de bergen. Niet zomaar wandelingen door de natuur, maar trektochten gespekt met avontuurlijke activiteiten en leerzame bezoekjes. De wandelroutes zijn onderverdeeld in drie overkoepelende thema’s.

Foto van Trentino Verkeersbureau

De War to Peace Tour neemt je mee langs musea en tentoonstellingen, maar ook langs militaire wegen, loopgraven, forten en kastelen die nog  uit de Eerste Wereldoorlog stammen. Volg bijvoorbeeld het Pad van de Vrede, Sentiero della Pace, naar de hoogste piek van de Dolomieten.

Voor doorwinterde avonturiers is er de Adrenaline Rush Tour waar grenzen verlegd worden en het uithoudingsvermogen getest. Je ontkomt niet aan wiebelende hangbruggen en activiteiten als abseilen, canyoning, bergklimmen. De adrenaline raast door je bloed terwijl je de imposante pieken van Pale bevecht op de route ‘Above, only sky’, of de Brenta Dolomieten doorkruist op de ‘Brenta Dolemites Crossing’. 

De Great Thrill Tour is er voor gezinnen en actievelingen die de geheimen van de bergen willen ontdekken. Je slaapt onder de sterrenhemel en bewondert het magische schouwspel Enrosadira: het moment waarop de bergen roze kleuren bij het vallen van de maan. Hier staan wandelingen als ‘Climbing attemps (and a little history)’ en ‘100% canyoning in Val di Ledro’ op het programma.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.