Enkel nog met een toegangskaartje naar Cinque Terre

Het beeldschone Italiaanse Cinque Terre wordt ieder jaar druk bezocht. Te druk, als het aan de Italiaans overheid ligt.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:00 CET
Foto van Guillaume CHANSON/Getty Images

Vijf pittoreske vissersdorpjes vol pastelkleurige huisjes die zich vastklampen aan een schilderachtige kuststrook, omgeven door groene natuur, ruige kliffen en azuurblauw water: waarom Cinque Terre druk bezocht wordt mag duidelijk wezen. Maar het gebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat is zo populair, dat het de dorpjes en inwoners overstelpt. 

De Italiaanse overheid heeft daarom besloten een toegangskaartensysteem te introduceren, waarmee jaarlijks 1,5 miljoen mensen de kustplaats in Ligurië kunnen bezoeken. Dat zijn er maar liefst een miljoen minder dan afgelopen jaar. ‘We worden zeker op deze actie bekritiseerd, maar voor ons is het een kwestie van overleven’, vertelt Vittorio Alessandro, voorzitter van het Nationaal park Cinque Terre aan de Italiaanse krant La Republica. 

Op de wegen die leiden naar Cinque Terre worden meters geïntroduceerd, om het aantal toeristen te registeren. Zodra het maximum bereikt is, wordt de toegang naar de dorpjes stopgezet. Kaarten zullen online te verkrijgen zijn en een app vertelt je hoe drukbezet ieder dorpje is. De Italiaanse overheid is nu aan het kijken hoeveel mensen er dagelijks gaan worden toegelaten. Het is nog onbekend wanneer het ticketsysteem ingaat. 

Foto van CHANSON/Getty Images
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Italië
Reiswijzer: Umbrië
Italië
Nieuw aardbevingsbestendig museum voor Michelangelo’s ‘David’
Italië
Dit meer heeft het beste zwemwater van Italië
Italië
Mijn Rome: Stad van de buitencategorie
Italië
Bezoek dit stervende Italiaanse stadje nu het nog kan

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.