La dolce vita in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, is een onvergelijkbare vakantiebestemming in Italië die de betovering van de Alpentoppen combineert met de mediterrane atmosfeer in de steden.

Door Redactie
foto's van Alto Adige Marketing, Clemens Zahn
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET

Veelzijdig Zuid-Tirol 

Ingeklemd door de majestueuze Dolomieten, aan de zuidkant van de Alpen, vind je de noordelijkste provincie van Italië: Zuid-Tirol, ofwel Südtirol. Hier schijnt de zon maar liefst 300 dagen per jaar. Een streek waar mediterraan temperament is verweven met Alpentradities. Deze unieke combinatie komt terug in het veelzijdige landschap, de cultuur en gastronomie van Zuid-Tirol. 

Alpenweiden en palmbomen

Zuid-Tirol kent een afwisselend en gevarieerd landschap: van bergen met alpenweiden en ruige pieken tot wijngaarden, mediterrane palmbomen en cipressen. De natuurliefhebber voelt zich er meteen thuis. De Dolomieten zijn de trots van Zuid-Tirol, die sinds 2009 tot het UNESCO-werelderfgoed behoren. 

Wandelen en fietsen

De regio leent zich uitstekend voor allerlei outdoor-activiteiten. In de winter is skiën sport nummer één en in de zomer zijn het de mountainbikers die hun kuiten trainen in de Dolomieten. Voor wandelaars zijn er ruim 13.000 kilometers aan wandelroutes. Absolute aanrader is Alpe di Siusi/Seiser Alm, de grootste alpenweide van Europa waar je van berghut naar berghut kunt wandelen.

Bergkost en Italiaanse antipasti

Zuid-Tirol telt maar liefst 19 sterrenrestaurants met in totaal 23 Michelinsterren. Daardoor ligt de lat hoog in alle Zuid-Tiroolse keukens en je eet dan ook overal op topniveau. Je geniet er van traditionele cuisine waarin de smaken van Alpengerechten worden gecombineerd met die van de Italiaanse keuken. 

Zelf op reis naar Zuid-Tirol? Laat je inspireren!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Italië
De beste actieve trips in Val Venosta
Italië
Zuid-Tirol: Afscheid van de bergen
Digital Nomad
4x Mooiste wandelroutes door zomers Tirol
Italië
Bezoek dit stervende Italiaanse stadje nu het nog kan
Italië
Door bergen en dalen in Noord-Italië

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.