Te koop: compleet Toscaans dorp

Twijfel jij ook al jaren wat je nou toch met die 40 miljoen euro moet doen? De oplossing is eindelijk daar: het beeldschone 800 jaar oude Italiaanse dorpje Poggio Santa Cecilia is de verkoop ingegaan.

Door Anne De Vries
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:00 CET
Foto door Essentis Group

Gelegen op de top van een groen bedekte berg in Toscane, vlakbij Renaissancesteden Siena en Arezzo, vind je het historische dorp Poggio Santa Cecilia. Met middeleeuwse kastelen, pittoreske huizen, uitgestrekte dorpspleinen, twintig boerderijen, een uitstrekte ondergrondse kelder, boom- en olijfgaarden, twee meren, bossen én een kerk met klokkentoren, biedt de plek vrijwel alles wat je van een dorp - dat voor een bedrag van 40 miljoen euro van jou is - verwacht. 

Foto door Essentis Group

Voordat je enthousiast je portemonnee tevoorschijn tovert, moet je wel weten dat Poggio Santa Cecilia hard toe is aan een grondige opknapbeurt. Toen de jonge generatie in de jaren ’60 voor werk naar de grote steden trok, is een groot deel van het 700 hectare grote dorp in verval geraakt. Een groep bevriende investeerders besloot het dorp te kopen met de plannen om het compleet te restaureren, maar daar is weinig van terecht gekomen. 

Foto door Essentis Group

Nog steeds interesse? Kijk dan op de website van ontwikkelaar Essentis Group voor meer informatie. 

Foto door Essentis Group
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Italië
Bezoek dit stervende Italiaanse stadje nu het nog kan
Italië
Is dit stiekem het mooiste eiland van Italië?
Italië
Italiaans berggehucht wordt luxe eco-village
Italië
Het geheim van Umbrië
Italië
3x Lekkerste pastagerechten in Rome

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.