Japan introduceert ‘doorzichtige’ trein

Van glooiende heuvels tot het drukke stadsleven van Tokio: deze unieke trein blendt met ieder landschap.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET
Foto van TommL/Getty Images

Van een schilderachtige bergtoppen tot het drukke stadsleven: wat kan het heerlijk zijn om in alle rust verschillende landschappen aan je voorbij te zien gaan. In Japan gaan ze zelfs zo ver, dat er een trein is ontworpen die blendt met zijn omgeving. De zogenaamde ‘limited express-trein’ is van de buitenkant voorzien van spiegels, die de omgeving reflecteren en het toestel laten verdwijnen in de natuur. Het treinstel integreert dus compleet met omliggende bloemenvelden, het drukke stadleven in Tokio of een ruig berglandschap. Geen afzichtelijke toestellen meer die jouw mooie uitzicht verpesten! 

Foto van GeoBeats News/YouTube

Architect Kazuyo Sejima heeft de zogenaamde ‘limited express-trein’ ontworpen ter ere van het honderdjarig jubileum van de Seibu Railway Group. In de binnenkant draait het voornamelijk om comfort en relaxen. ‘Het is de bedoeling om het interieur om te toveren tot intieme woonkamer, waar reizigers zelf kunnen beslissen hoe ze hun vrije tijd spenderen. Van arbeiders en mensen die willen relaxen tot toeristen: de limited express dient iedereen,’ vertelt Seibu Group.

Geen lelijke uitzichten meer voor omstanders en een unieke ervaring voor passagiers: een win-winsituatie. De nieuwe limited-lijn wordt waarschijnlijk in 2018 op de markt gebracht.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.