Van een schilderachtige bergtoppen tot het drukke stadsleven: wat kan het heerlijk zijn om in alle rust verschillende landschappen aan je voorbij te zien gaan. In Japan gaan ze zelfs zo ver, dat er een trein is ontworpen die blendt met zijn omgeving. De zogenaamde ‘limited express-trein’ is van de buitenkant voorzien van spiegels, die de omgeving reflecteren en het toestel laten verdwijnen in de natuur. Het treinstel integreert dus compleet met omliggende bloemenvelden, het drukke stadleven in Tokio of een ruig berglandschap. Geen afzichtelijke toestellen meer die jouw mooie uitzicht verpesten!

This is an image
GeoBeats News, YouTube

Architect Kazuyo Sejima heeft de zogenaamde ‘limited express-trein’ ontworpen ter ere van het honderdjarig jubileum van de Seibu Railway Group. In de binnenkant draait het voornamelijk om comfort en relaxen. ‘Het is de bedoeling om het interieur om te toveren tot intieme woonkamer, waar reizigers zelf kunnen beslissen hoe ze hun vrije tijd spenderen. Van arbeiders en mensen die willen relaxen tot toeristen: de limited express dient iedereen,’ vertelt Seibu Group.

Geen lelijke uitzichten meer voor omstanders en een unieke ervaring voor passagiers: een win-winsituatie. De nieuwe limited-lijn wordt waarschijnlijk in 2018 op de markt gebracht.