In het zuiden van Japan in de stad Miyazaki ligt de Seagaia Ocean Dome: genoteerd in het Guinness Book of Records als het grootste indoor strand ter wereld. Het overdekte strand is even groot als zes voetbalvelden bij elkaar.

Hoewel het echte strand op slechts een paar honderd meter afstand ligt, kiezen Japanners massaal voor het binnenstrand. Zeshonderd ton wit marmer is verwerkt tot kleine steentjes, die nu fungeren als het zandstrand. Het hele jaar door wordt de temperatuur in het overdekte strand kunstmatig op dertig graden gehouden.

This is an image

Om twaalf uur ’s middags komen Japanse surfdudes in actie op de kunstmatig aangemaakte golven in de Ocean Dome. Hoewel het dak boven het strand in principe helemaal open kan, gebeurt dat maar zelden. In tegenstelling tot veel Europeanen willen Japanners over het algemeen liever niet blootgesteld worden aan de zon, aangezien ze graag hun witte huid willen behouden.

In 2007 werd Seagaia gesloten, naar verluid voor renoveringswerkzaamheden. Na een recente overname door Sega Sammy is het nog onduidelijk wanneer het weer opent.