Seagaia Ocean Dome: grootste binnenstrand ter wereld

Dit is één van de bizarste stranden ter wereld: een gigantisch overdekt binnenstrand. Ideaal als je met slecht weer toch naar het strand wil!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET

In het zuiden van Japan in de stad Miyazaki ligt de Seagaia Ocean Dome: genoteerd in het Guinness Book of Records als het grootste indoor strand ter wereld. Het overdekte strand is even groot als zes voetbalvelden bij elkaar.

Hoewel het echte strand op slechts een paar honderd meter afstand ligt, kiezen Japanners  massaal voor het binnenstrand. Zeshonderd ton wit marmer is verwerkt tot kleine steentjes, die nu fungeren als het zandstrand. Het hele jaar door wordt de temperatuur in het overdekte strand kunstmatig op dertig graden gehouden.

Om twaalf uur ’s middags komen Japanse surfdudes in actie op de kunstmatig aangemaakte golven in de Ocean Dome. Hoewel het dak boven het strand in principe helemaal open kan, gebeurt dat maar zelden. In tegenstelling tot veel Europeanen willen Japanners over het algemeen liever niet blootgesteld worden aan de zon, aangezien ze graag hun witte huid willen behouden.

In 2007 werd Seagaia gesloten, naar verluid voor renoveringswerkzaamheden. Na een recente overname door Sega Sammy is het nog onduidelijk wanneer het weer opent.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.