5x Te gekke outdooractiviteiten in het zuiden van Oostenrijk

In het zuiden van Oostenrijk valt genoeg te beleven voor avonturiers. Wandelen, klimmen, suppen en meer. Wij zetten vijf toffe outdooractiviteiten op een rij!

Door Redactie
Fietstochten in het zuiden van Oostenrijk zijn goed te combineren met boottochten.
Fietstochten in het zuiden van Oostenrijk zijn goed te combineren met boottochten.
Foto door Tine Steinthaler

1. Fietstocht langs schilderachtige hoogtepunten

Het zuiden van Karinthië is, met zijn uitgebreide fietspadennetwerk en tal van bewegwijzerde fietsroutes, een geweldige plek om op twee wielen te ontdekken. Beleef heel wat schilderachtige en culturele hoogtepunten. Start bijvoorbeeld bij de Klopeiner See, het warmste zwemmeer van Europa, of bij de blauwgroene Turnersee. Een culinaire stop bij een van de herbergen mag in geen geval ontbreken!

Geniet van fietstochten langs meren en bergen.
Foto door Erwin Haiden - Region Klopeiner See

2. Kennismaking met de klimsport voor gezinnen

Midden in een van de mooiste en meest veelzijdige klimtuinen van Karinthië, hoog boven het plaatsje Bad Eisenkappel, krijgt het hele gezin de smaak van het klimmen te pakken. De gediplomeerde berggidsen van Alpinschule Highlife beloven veiligheid en plezier. Je leert knopen maken, op de juiste manier abseilen en onderneemt de eerste klimpogingen. De kids kunnen hier hun eigen grenzen gaan verkennen. Heel voorzichtig, uitstekend gezekerd en met goede begeleiding.

3. Wandeltocht rond de Turnersee

Ga op pad rond de schitterende Turnersee. Dat kan zelfstandig of met een gids die je alles vertelt over de omgeving en de mensen die er wonen. Deze gevarieerde wandelroute van circa 6 kilometer is ideaal voor gezinnen. Je komt langs kerken, beeldzuilen, meren, de 18-holes golfbaan en het uitkijkplatform op de Kitzelberg, dat het mooiste uitzicht op de regio biedt. Na circa drie uur ben je weer terug op het beginpunt.

De regio biedt geweldige wandelroutes.
Foto door Florian Mori - Region Klopeiner See

4. Suppen op de Klopeiner See

Suppen is een nieuwe trend: je staat op een board en peddelt over het water. Het is makkelijk te leren en goed voor je hele lichaam. Hoe intensief je gaat suppen, bepaal je zelf: het is geschikt voor iedereen. Je spieren worden sterker en je coördinatie en evenwichtsgevoel worden getraind, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht van de Klopeiner See tot aan de Karawanken. En heb je tussendoor zin om te zwemmen, dan neem je gewoon lekker een duik!

5. Boogschieten voor groot en klein

Wil je leren boogschieten? Onder deskundige begeleiding van een meervoudig Oostenrijks kampioen en gediplomeerde trainer kun je het schieten met pijl en boog onder de knie krijgen of je techniek verder verbeteren. Leuk voor jong en oud. Leer boogschieten onder de Wildensteiner waterval in Gallizien, met een valhoogte van 54 meter de hoogste vrijvallende waterval in Europa. Een unieke belevenis van concentratie, nauwkeurigheid en innerlijke rust.

Zelf op pad?

Vanaf mei 2018 kies je in Klopeiner See – Zuid-Karinthië, een van de zuidelijkste regio’s van Oostenrijk, met de nieuwe, kosteloze kaart ‘Aktiv Card Südkärnten’ uit ruim 70 gratis outdooractiviteiten, waaronder de activiteiten die hierboven beschreven zijn.

Zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, frisse berglucht, heerlijk eten en gastvrije mensen. Ontdek Karinthië, de zuidelijkste regio van Oostenrijk >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Karinthië
Ontdek de zuidelijkste en zonnigste regio van Oostenrijk
Karinthië
Zwemmen tussen de Alpen in Zuid-Oostenrijk
Karinthië
Bergavonturen tussen de Alpen en de Adriatische Zee
Karinthië
Keizerlijk dineren in Zuid-Oostenrijk
Karinthië
Gecombineerde boot- en wandeltochten in het Oostenrijkse viermerendal

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.