Drie avontuurlijke wandeltochten in zuidelijk Oostenrijk

Draken, vossen en fantastische schatten op het spoor: ontdek wandeltochten vol avontuur in hartje Karinthië!

Een uitkijkpunt langs een van de vele Slow Trails in Karinthië.
Een uitkijkpunt langs een van de vele Slow Trails in Karinthië.
Foto van Stefan Leitner - Region Villach Tourismus

In de vakantieregio Villach – Faaker See – Ossiacher See, in het zuidelijkste puntje van Oostenrijk, valt er voor avontuurliefhebbers flink wat te ontdekken. Wandel een van de zogenaamde Slow Trails langs indrukwekkende meren, ga op pad met een kasteelheer of maak sprookjesachtige natuurwandelingen met de kinderen, waarbij ze spelenderwijs kennismaken met de natuur. Wij tippen drie avontuurlijke wandeltochten in hartje Karinthië!

1. Op blote voeten door het Drakenwoud

In bosgebied 'Polana' bij Drobollach, aan het turkooisblauwe Faaker See, kunnen ouders en kinderen sinds vorig jaar het 'spoor van draak Woroun' volgen. De geheimzinnige draak heeft zijn naam te danken aan de rivier de Worounitza, die de Faaker See voorziet van vers water uit de Karawanken.

In het spoor van de draak Woroun.
Foto van Franz Gerdl - Region Villach Tourismus

Kies een traject van drie of vier kilometer. Avontuurhaltes gemaakt van inheemse houtsoorten en waterspeelplaatsen nodigen je uit om de natuur met alle zintuigen te ontdekken. Geniet van de bosgrond onder je naakte voetzolen op de blotevoetenpaden, terwijl de kinderen een paar moeilijke puzzels oplossen.

2. Op pad in het bos met de vos

Niet ver van het drakenpad kun je sinds afgelopen zomer ook al zo’n spannende wandeling te maken met de kids, in Oberaichwald. Samen met de vos, die zijn onschuld moet bewijzen met behulp van de kleine wandelaars, ga je op zoek naar de verdwenen gans Frieda. Ze gaan van de kinderboerderij bij Naturel Hotels & Resorts Dorf Schönleitn naar de ongeveer twee kilometer verder liggende Aichwaldsee.

Een van de spelhaltes op de wandeltocht de 'Fuchsfährte'.
Foto van Franz Gerdl - Region Villach Tourismus

Onderweg zijn er acht vrolijke spelhaltes met opdrachten voor de kinderen. Terwijl de kleintjes over het evenwichtspad lopen of de vossenburcht verkennen, rusten de ouders uit in de relaxstoelen. En we mogen alvast verklappen dat er bij de laatste halte aan de Aichwaldsee een kleine verrassing op de vos wacht!

3. Met de kasteelheer rond burcht Landskron

Vroeger werkten er ijverige mijnwerkers, vissers en wijnboeren voor de toenmalige kasteelheren van Burg Landskron, nu vliegen er majesteitelijke roofvogels rond. Ontdek alles over de middeleeuwse vesting op de 3,6 km lange rondwandeling 'Landskroner Burgherrenrunde' die van de slotvijver langs de Affenberg en door de westelijke uitlopers van de Ossiacher Tauern loopt.

Burg Landskron.
Foto van Eva Schoen / Region Villach Tourismus

Samen met een kasteelheer ga je op pad door schilderachtige bossen en langs schitterende vergezichten. Ook op deze wandeling vind je weer avonturenhaltes voor de kinderen. Bovendien kunnen ze op het historische aquaduct naast de slotvijver met een model de watervoorziening voor de toenmalige bewoners van de burcht naspelen en is er een speciale bosquiz.

Zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, frisse berglucht, heerlijk eten en gastvrije mensen. Ontdek Karinthië, de zuidelijkste regio van Oostenrijk >

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.