Elegante villa’s en kastelen aan het blauwe water van de Wörthersee in Karinthië, rond de vorige eeuwwisseling gebouwd door industriëlen en aristocraten, herinneren aan keizerlijke tijden. Net als de keuken!

In de regio Wörthersee vind je de meeste topkoks van Karinthië. Ze overtuigen hun gasten niet alleen met een uitzonderlijk creatief aanbod uit keuken en kelder, maar bevinden zich ook vaak op buitengewone plekjes vlak aan het water. De jaarlijkse See.Ess.Spiele vormen de opening van het culinaire seizoen aan het meer: een evenement met eersteklas culinaire verwennerijen onder het motto ‘Eten is het nieuwe feestvieren’.

Smullen in kastelen en op terrassen

Gastronomie en Wörthersee zijn al langer een begrip: in de afgelopen decennia en vooral sinds de jaren zeventig, staat het meer en omringende plaatsen bekend als plekken waar de ‘upperclass’ graag komt. In kastelen en op terrassen rond het meer kan je eindeloos smullen van exquise gerechten, om vijf uur ’s middags gaat de muziek aan en worden de eerste flessen sekt opgetrokken. Ze noemen de Wörthersee niet voor niets de 'Oostenrijkse Rivièra'.