Zwemmen tussen de Alpen in Zuid-Oostenrijk

Midden in de Gailtaler Alpen, ingeklemd tussen bergen en bossen, ligt de 12 kilometer lange fjordachtige Weissensee. Het hoogste zwemmeer van Europa!

Door Redactie
Rond de Weissensee kan je prachtig panoramawandelen.
Rond de Weissensee kan je prachtig panoramawandelen.
Foto door Weissensee Information

Met zijn turkooisblauwe water en autovrije, onbebouwde oevers aan de oostzijde is de Weissensee een heerlijke plek om te ontspannen. Het meer ten zuiden van de Alpen is op 930 meter het hoogste zwemmeer van Europa en heeft een heerlijke zwemtemperatuur van zo’n 24 graden. Ook fijn: elke accommodatie heeft een eigen badstrand!

Wandelroutes en picknickplekken

Rond het meer vind je veel wandelroutes door de weiden, bergen en bossen. Wandel bijvoorbeeld de Slow Trail, een ontspannen wandelroute direct langs het meer, en stop bij idyllische baaien en gezellige picknickplekken. Of trek de vriendelijke bergen van Naturpark Weissensee in, dat kan vrijwel overal vanaf de oever van het meer.

Wandel langs oevers, door weiden en bossen.
Foto door Tinefoto - Weissensee Information

Zo’n tweehonderd kilometer aan wandelpaden geven alle gelegenheid het gebied te voet te verkennen. Om het wandelen extra ontspannen te maken neem je tussendoor de boot of kabelbaan waar nodig. Het meer kent maar liefst acht aanlegsteigers. Vooral de zuidkant van de Weissensee biedt schitterende wandelmogelijkheden. Pak bijvoorbeeld de stoeltjeslift naar de Naggler Alm, een almhut met een mooi terras, van waaruit meerdere tochten met waanzinnige vergezichten starten.

Lokale lekkernijen in berghutten of aan het water

Tijd voor een pauze met een hapje en een drankje? Dat kan in een van de berghutten of pal aan het meer, waar je kunt genieten van verse vis uit de Weissensee en andere regionale lekkernijen. Probeer zeker eens Gailtaler Almkäse en Gailtaler Speck: recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven, waar nog steeds traditionele productiemethoden voor gebruikt worden.

Vooral de zuidkant van de Weissensee biedt schitterende wandelmogelijkheden.
Foto door Weissensee Information

Tip: Wil je eens iets anders dan anders doen? Ga voor een ontbijt met biologische, regionale specialiteiten óp het meer. Op een vlot glij je anderhalf uur over het water, terwijl je aanschuift bij een rijkelijk gedekte tafel om te smullen van traditionele lekkernijen met een eersteklasuitzicht op de omringende natuur.

Zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, frisse berglucht, heerlijk eten en gastvrije mensen. Ontdek Karinthië, de zuidelijkste regio van Oostenrijk >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Karinthië
5x Romantische getaways in zuidelijk Oostenrijk
Karinthië
5x Te gekke outdooractiviteiten in het zuiden van Oostenrijk
Karinthië
Ontdek de zuidelijkste en zonnigste regio van Oostenrijk
Karinthië
Bergavonturen tussen de Alpen en de Adriatische Zee
Karinthië
Keizerlijk dineren in Zuid-Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.