Ga op safari door dit park in het zuiden van Kenia en je verbaast je gegarandeerd over de verschillende soorten landschappen die aan je voorbijtrekken. Terwijl je het opwaaiende stof van de savanne achter je laat, tref je moerassen, dichte bossen en de opgedroogde bedding van het Amboselimeer.

Je bevindt je in niet zomaar een park: dit is één van de beste plekken in Afrika om olifanten te zien: er leven er maar liefst 1500 in het park. Kijk toe hoe zij samen met nijlpaarden en buffels lekker badderen in de groene moerassen en met de jongelingen in hun kielzog de weg oversteken. Vaak komen de olifanten zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken!

This is an image
Wolfgang Kaehler/Getty Images

Ook wat vogels betreft kijk je je ogen uit: wel 600 soorten komen voor in het nationaal park. Van struisvogels die sierlijk door het gras hoppen tot de Afrikaanse visarend die vervaarlijk boven je hoofd vliegt. Tijdens de regentijd zie je het Amboselimeer zuurstokroze kleuren – dan nemen de flamingo’s over. Aan wilde dieren is sowieso geen gebrek: in het park kun je ook zebra’s, cheeta's, leeuwen, buffels, hyena’s, impala’s, gnoes en gazelles spotten! ’s Avonds steken hun schaduwen prachtig af tegen de gekleurde hemel, een schilderachtig plaatje dat je niet snel zult vergeten.

Na zonsopkomst trek je een warme sweater aan en ga je op pad om de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, in volle glorie te aanschouwen. De lucht is dan helder en er valt een zacht licht op de reus van 5895 meter. De olifanten en giraffen die voor ‘Kimi’ langstrekken zorgen voor een zicht dat je in geen enkel ander park toebedeeld is.

This is an image
Aftab Uzaman, Flickr

Bezoek ook een Masaidorp en laat je verwelkomen door een traditioneel welkomstdans van de inwoners van nationaal park Amboseli. Sinds 2005 valt het beschermde natuurreservaat onder hun beheer, een trots die duidelijk van ze afstraalt. Maak een ballonvaart over het park om de landschappen in vogelperspectief te zien en de dieren als kleine stipjes onder je zien te bewegen.

Om het natuurpark van begin tot eind te zien, heb je zo’n twee dagen nodig. Maar de herinneringen, die gaan voor altijd mee!

Lees ook: ‘Op Safari in het Krugerpark’