Gratis winterse stadstours in Dubrovnik

De toerist die deze winter richting het Kroatische Dubrovnik trekt wordt beloond met een gratis stadstour, met een traditioneel dansoptreden op de koop toe.donderdag 9 november 2017

Dubrovnik werd de laatste jaren vooral bekend als iconische Game of Thrones-locatie, wat de stroom toeristen richting Kroatië alleen maar doet groeien. Toch vertikken de meeste toeristen het in de winter richting Kroatië te gaan. En dat is zonde, vond het verkeersbureau van Dubrovnik.

Daarom biedt de stad nu gratis stadstours aan, als deel van het Dubrovnik Winter Festival. Zo willen ze buitenlanders in de winter richting het schiereiland lokken, zodat ze met eigen ogen kunnen zien dat de charmes van de stad ook in de winter stand houden.

Vanaf 5 november tot en met maart 2017 is voor elke bezoeker een gratis Engelssprekende gids beschikbaar die je anderhalf uur meeneemt voor een wandeling door het oude stadscentrum, om af te sluiten met een dansoptreden op traditionele volksmuziek voor de impostante Sint-Blaisekerk.

De tours moeten ten minste een dag op voorhand geboekt worden door het toeristenbureau te bellen of mailen. 

Lees ook: ‘6x Iconische Game of Thrones-filmlocaties in Kroatië’.

Lees meer