Sprookjesachtig: bevroren watervallen in Kroatië

Afgelopen week kwamen de majestueuze watervallen van nationaal park Plitvicemeren met een zucht tot stilstand. Nu hullen machtige ijsgordijnen en dreigende ijspegels het park in een sprookjesachtige sfeer.

Door Zoë de Goede
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Foto door Lumi Images / Romulic-Stojcic / Getty Images

Onze zadels bevriezen, de autoramen moeten ontdooid worden voor we erdoor kunnen kijken en de trein nemen staat garant voor chaos. Allemaal tekenen dat de winter op zijn hoogtepunt is. Buiten zien we hoe een subtiel laagje wit het landschap bedekt, delen van de grachten bevriezen, dieren bibberend in hun hol kruipen en kinderen op de vijvers schaatsen.

Foto door Lumi Images, Romulic-Stojcic

Maar niets van dat alles kan op tegen het effect dat de vrieskou heeft op het Kroatische landschap. Niet alleen vijvers en meren bevroren daar, zelfs de grootste, bulderende watervallen van het land kwamen afgelopen week in een zucht tot stilstand bij een temperatuur van tien graden onder nul.

Foto door Lumi Images / Romulic-Stojcic / Getty Images

Veel toeristen begaven zich naar nationaal park Plitvicemeren, Unesco werelderfgoed sinds 1979, om zich te vergapen aan de machtige ijsgordijnen en dreigende ijspegels die het park in een sprookjesachtige sfeer hullen. Barre tochten door de sneeuw werden ondernomen over de achttien kilometer wandelpaden van het park voor de perfecte Instagrampost.

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Kroatië
Zeeorgel in Kroatië geeft betoverend mooi concert
Kroatië
Reizen naar Kroatië: 5 praktische vragen
Kroatië
Highlights Kroatië
Verenigde Staten
Bizar natuurverschijnsel: Yosemitewaterval kleurt oranje
Reizen
De tien beste bestemmingen om bloemenpracht te zien

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.