De mooiste tijd om Malta te bezoeken is de zomer, wanneer de dorpen hun beschermheilige eren met een uitbundig feest, de festa. De façades van de dorpskerkjes worden versierd met lichtjes en de kerkelijke processie, waarbij een beeld van de beschermheilige door de straten wordt gedragen, gaat gepaard met muziek, confetti en vuurwerk. Bezoek Malta dus vooral in de zomer en geniet natuurlijk ook van de stranden, megalitische tempels en vissersdorpjes als Massarxlokk.

Het hele dorp viert feest tijdens de festa in het zuidelijke dorpjeGhaxaq
Het hele dorp viert feest tijdens de festa in het zuidelijke dorpje Ghaxaq.
Gardel Bertrand/Getty Images

Malta is een eilandengroep, bestaande uit Malta, Gozo en Comino. Op Gozo vind je het blauwe raam, een 50 meter hoog gat in de kalkstenen rotskust en Comino is een paradijs voor snorkelaars. Dit jaar is het dubbel feest in Malta. Het beleg van Malta vond 450 jaar geleden plaats en ook de hoofdstad Valletta, dat in zijn geheel op Unesco’s werelderfgoedlijst prijkt, viert haar 450 jarig bestaan.

Bezoekers wandelen over het Blauwe Raam een gat in de kliffen van Dwerja Bay op Gozo het tweede eiland van Malta
Bezoekers wandelen over het Blauwe Raam, een gat in de kliffen van Dwerja Bay op Gozo, het tweede eiland van Malta.
nejdetduzen/Getty Images