Marokko: Aan tafel in Fez

Er waait een bijzonder smakelijke culinaire wind door het Marokkaanse Fez. Je hebt dus geen excuses meer. Bezoek deze dynamische stad.

Door Lenneke Hoope
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET

Fez is gedompeld in geschiedenis, maar de Marokkaanse stad heeft stilletjes een smakelijke reputatie opgebouwd, die van culinaire hoofdstad. Een van de beste restaurants van de medina is L’Ambre, in Riad Fez. Probeer de l’ham t’faya, gekruide lam, of frakh maamar, duif gevuld met couscous, rozijnen en amandelen. Bij The Ruined Garden krijgen traditionele gerechten een moderne twist en bij Cafe Clock kun je kooklessen volgen. Samen met de chefs maak je tajine van kip met citroen en olijven of couscous met amandelen en gekarameliseerde uien.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Marokko
Marokko: Tanger door de ogen van Abdelkader Benali
Marokko
Smaakmaker van de Marokkaanse keuken
Marokko
Reizen naar Marokko: 5 praktische vragen
Reizen
Malediven: Dineren onder water
Cuba
Daphne Bunskoek: Mijn favoriete restaurants in Havana, Cuba

Ontdek Nat Geo

  • Dieren
  • Milieu
  • Geschiedenis en Cultuur
  • Wetenschap
  • Reizen
  • Fotografie
  • Ruimte
  • Video

Over ons

Abonnement

  • Abonneren
  • Schrijf je in
  • Shop
  • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.