Fez is gedompeld in geschiedenis, maar de Marokkaanse stad heeft stilletjes een smakelijke reputatie opgebouwd, die van culinaire hoofdstad. Een van de beste restaurants van de medina is L’Ambre, in Riad Fez. Probeer de l’ham t’faya, gekruide lam, of frakh maamar, duif gevuld met couscous, rozijnen en amandelen. Bij The Ruined Garden krijgen traditionele gerechten een moderne twist en bij Cafe Clock kun je kooklessen volgen. Samen met de chefs maak je tajine van kip met citroen en olijven of couscous met amandelen en gekarameliseerde uien.
Marokko: Aan tafel in Fez
Er waait een bijzonder smakelijke culinaire wind door het Marokkaanse Fez. Je hebt dus geen excuses meer. Bezoek deze dynamische stad.
door Lenneke Hoope

Kraamkamer van koraal

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder