Wat is de beste tijd om naar Mexico te reizen?
Het noorden van Mexico heeft een woestijnklimaat en kent erg warme zomers. Ook in de winters zijn de temperaturen er overdag nog aangenaam, maar kan het ’s avonds en ’s nachts flink afkoelen. Verder naar het midden en het zuiden van het land heerst een koeler klimaat. Tussen december en maart is de beste tijd om naar Mexico te reizen. Het is er dan niet te warm en te druk en je ontloopt de natte moesson.

Wat voor visum heb je nodig?

Voor een verblijf van negentig dagen of minder in Mexico heb je geen visum nodig. Wel is het belangrijk om te weten dat je online een ESTA moet aanvragen als je via de Verenigde Staten reist.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Veel restaurants, hotels, bars en luchthavens bieden draadloze internetverbindingen. Daarnaast hebben de meeste steden een aantal internetcafé’s.

Hoe lang is de reistijd?
Na een vlucht van ongeveer twaalf uur sta je vanuit Amsterdam op het vliegveld van Mexico-stad. Mexico kent meerdere tijdzones. In de zomer is het er zeven tot negen uur vroeger, in de winter zes tot acht uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A zijn aanbevolen, maar niet verplicht. In Mexico betaalt men met de Mexicaanse peso, maar ook de Amerikaanse dollar wordt in sommige gevallen geaccepteerd.