Highlights Namibië

Je vindt er de hoogste zandduinen ter wereld, toegankelijke safariparken én je kunt er het Oktoberfest vieren. Dit zijn de highlights van Namibië!

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto door Edwin Remsberg, Corbis, HH

Sossusvlei

Deze feloranje gekleurde heuvels lijken thuis te horen in een abstract schilderij. De iconische Namibische zandduinen van soms wel 400 meter behoren tot de hoogste ter wereld – de kalkvlakten en dode bomen maken het buitenaardse plaatje af. Bewandel de duinen in de Sossusvlei, uitkijkend over het unieke woestijnlandschap, en zie de kleuren veranderen naar de stand van de zon. 

Bezoekers beklimmen een duin in de Sossusvlei. 
Foto door Edwin Remsberg, Corbis, HH

Windhoek

De hoofdstad van Namibië is goed onderhouden en makkelijk te voet te doorkruisen. Wie langs de stalen en glazen hoogbouw kijkt, zal in het centrum van Windhoek nog regelmatig koloniale bouwwerken tegenkomen – waaronder hier en daar een ogenschijnlijk misplaatst Duits kasteel. Een ander overblijfsel uit de koloniale tijd is het jaarlijkse Oktoberfest. Met Duits bier en een Namibisch tintje wordt deze festiviteit tot in de vroege uurtjes gevierd.

Fish River Canyon

Er is geen gebied in Afrika dat in de buurt komt van de machtige rotspartijen en ravijnen van Fish River Canyon. In het nationale park dat het grootste deel van de canyon omsluit, kunnen bezoekers kamperen, wandelen en genieten van een adembenemend uitzicht. In het zuiden van het park ligt Ai-Ais, een ontspannend paradijs van warmwaterbronnen.

Wildlife spotten in Etosha National Park.
Foto door Buena Vista Images/Getty Images

Etosha National Park

Het grootste wildreservaat in Namibië is bijzonder vanwege verschillende redenen. Ten eerste wordt het park gekenmerkt door een zoutpan die zo groot is dat hij vanuit de ruimte te zien is. Daarnaast is het een van de meest toegankelijke safariparken in het zuiden van Afrika. Ervaar hoe olifanten, leeuwen, neushoorns en giraffen leven zonder menselijk ingrijpen.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Canada
Canada is jarig: Dromen in Banff
Verenigde Staten
Vuurvliegjesshow in de Great Smoky Mountains
Verenigde Staten
Highlights Verenigde Staten
Namibië
Namibië: Land van ruimte
Verenigde Staten
Westelijk Amerika: Natuur met een hoofdletter N

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.