Highlights Nepal

Van een subtropisch regenwoud tot de eeuwig witte toppen van het Himalayagebergte met de Mount Everest en het culturele centrum in de hoofdstad Kathmandu. Dit zijn de highlights van Nepal!

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto door Michael Foley, Flickr

Kathmandu

Het culturele hart van Nepal bevindt zich zonder twijfel in de hoofdstad. Rond Durbar Square in het oude centrum valt nog veel te zien van de middeleeuwse architectuur. Loop door het centrum en ontdek tussen het chaotische verkeerslawaai verborgen steegjes die naar tempels leiden, kleine chaotische werkplaatsen en pleinen vol drogende pepers. Klim naar de indrukwekkende Swayambhunath-stupa voor een waanzinnig uitzicht over de stad.

Foto door Nicola Romagna, Flickr

Trektochten

Het merendeel van ‘s werelds achtduizenders ligt op Nepalese bodem, waaronder de hoogste berg ter wereld: de Mount Everest. In het voorjaar en het najaar krijgen reizigers de kans om deze unieke omgeving te verkennen. In gezelschap van lokale gidsen worden uiteenlopende trektochten georganiseerd door het bergachtige gebied, van familievriendelijke wandeltochten tot uitdagende avonturen naar het basiskamp van Everest.

Foto door John Harper, Corbis, HH

Nationaal park Chitwan

Een van de trekpleisters van Nepal is dit beschermde natuurgebied vol bossen, grasvelden, moerassen en zeldzame diersoorten. Herten, aapjes en Indische neushoorns worden hier regelmatig gespot – wie geluk heeft kan ook luipaarden, olifanten en zelfs de Bengaalse tijger tegenkomen. Chitwan – ‘hart van de jungle’ – is om die reden een van de populairste natuurparken in Azië. 

Dashain

Wie twijfelt wat de juiste tijd is om Nepal te bezoeken, kan overwegen om eind september of begin oktober te reizen. In die dagen viert men het grootste festival van het jaar: Dashain. Huizen worden schoongemaakt en rijkelijk gedecoreerd, uitgebreide maaltijden worden genuttigd, en de ‘overwinning op de demonen’ wordt met rituelen gevierd.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Nepal
Nepal: Land van goden en bergen
Reizen
Voorbij de Everest: 9 bergen om tijdens je leven te beklimmen
Argentinië
Highlights Argentinië
Nepal
Reizen naar Nepal: 5 praktische vragen
Reizen
Alpinisten trotseerden ‘zone des doods’ op achtduizender

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.