Met stijl door Nieuw-Zeeland reizen

Seraphine de Smidt is bestemmingsspecialist bij Talisman en reisde begin september naar haar geliefde Nieuw-Zeeland. Met een koffer aan verhalen en een glimlach van oor tot oor kwam ze terug.

Door Seraphine de Smidt
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Foto door Talisman Travel Design

Queenstown

Mijn reis door Nieuw-Zeeland begon in Queenstown, waar ik in het donker aankwam. Des te groter was de verrassing toen ik de volgende ochtend de gordijnen opendeed en het schitterende berglandschap zag. Azur Lodge ligt op 5 km vanaf het centrum van Queenstown en beschikt over 8 villa’s met eigen terras, vanuit elke villa heb je uitzicht op Lake Wakatipu en de bergen. Meteen stelde ik mezelf de vraag; Is de Azur Lodge Talismanwaardig? Jazeker! Na mijn verblijf heb ik deze direct aangemerkt als één van mijn favorieten. Voornamelijk vanwege de privacy en het schitterende uitzicht.

Een andere absolute topper is de Blanket Bay Lodge. Deze lodge ligt op de weg naar Glenorchy op circa 40 minuten rijden over een prachtige weg vanaf Queenstown. Je kunt hier van alles gaan doen zoals, heli fishing, jetboating, een excursie naar de Milford Sound per helikopter, sky diving, wandelen en paardrijden.

Blanket Bay Lodge.
Foto door Talisman

In de middag heb ik een avontuurlijke boottocht over de Dart River gemaakt. Het gaat er niet super wild aan toe, dat valt wel mee maar wees voorbereid op een aantal 360’s! Je vaart met hoge snelheid over de Dart River waarbij je kunt genieten van een schitterend uitzicht op een typisch Nieuw-Zeelands berglandschap. Dit is precies het uitzicht dat je verwacht als je door Nieuw-Zeeland reist. De excursie duurt 3 uur in totaal. Onderweg ontvang je warme soep en maak je een korte wandeling door het bos, waar je elk moment een Hobbit verwacht. De actievelingen kunnen deze excursie afwisselen door een deel van de rivier per kajak af te leggen.

Foto door Talisman

Na een goede nachtrust werd ik de volgende ochtend opgehaald door Chris Riley, de eigenaar van Eco Wanaka Tours. Hij nam mij mee naar Mou Waho Island. Dit eilandje is een beschermd natuurgebied voor de inheemse vogels van Nieuw-Zeeland zoals de Weka. We hebben een circa 1 uur durende wandeling over het eiland gemaakt, naar het hoogste punt. Chris vertelt je ondertussen enorm veel over de vogels en andere flora en fauna. Zo hebben we bijzondere insecten en hagedissen gezien en hebben we genoten van schitterende uitzichten op de zuidelijke alpen! De gids, Chris, is echt de smaakmaker van deze tour. Hij heeft zulke boeiende verhalen, je kan naar hem blijven luisteren.

Wakatipumeer.
Foto door Talisman

Otago Rail Trail

Ik reis door naar Central Otago, waar ik vertrek op een 3-daagse fietstocht!

Clyde is een historisch goudmijnstadje, na de goudkoorts was het uitgestorven, maar inmiddels is het weer een leuke plaats met een super goed restaurant waar iedereen van heinde en ver naar toe komt voor een avondje uit of weekendje weg. Het restaurant beschikt ook over een B&B, Oliver’s. De B&B is een klassiek Engelse accommodatie, een bijzonder verblijf.

In de ochtend start ik met de fietsroute over een oude spoorweg over een lengte van 150 km tussen Clyde en Middelmarch. In Middelmarch kun je vervolgens met de trein mee naar het eindpunt Dunedin, een leuke afsluiter van je fietstocht. Ik heb de route in 3 dagen gedaan maar je kunt dit beter verdelen over 5 dagen en 4 nachten. Zo heb je de tijd om onderweg nog wat excursies te doen en wat rustiger te fietsen. De uitzichten onderweg zijn prachtig op de met sneeuw bedekte bergtoppen en weilanden met vele schapen. Onderweg doe je alle stations aan, helaas staat het stationsgebouw niet meer overal overeind, maar je vindt wel overal een informatiebord en een stempelhuisje waar je je stempel van het station kunt halen voor je rail trail-paspoort. De overnachtingen onderweg zijn vrij eenvoudig, maar vaak prachtig gelegen en sfeervol. Beste en mooiste tijd voor deze rail trail is net na de zomer in maart en april.

Fietstocht door Otago.
Foto door Talisman

Na mijn fietsavontuur was het tijd om het landschap vanuit een helikopter te bekijken! De helikopter is een heel gebruikelijk vervoermiddel in de omgeving van Nelson. Het biedt een zeer comfortabele manier van reizen waarbij je veel kunt zien in een korte tijd. Zo kun je je laten afzetten midden in de bergen van het nationaal park Kahurangi, langs de kust van het nationaal park Abel Tasman vliegen of je gehele reis door Nieuw-Zeeland per helikopter laten organiseren. Ik werd afgezet bij Mahana Estate, een privé villa met wijngaard, restaurant en wijnhuis. Een topaccommodatie voor wie op zoek is naar exclusiviteit en privacy.

Nationaal park Abel Tasman per helikopter.
Foto door Talisman

Wat een prachtige reis over het Zuidereiland, je voelt je weer even heel nietig temidden van al die enorme landschappen. 

Deze blog werd geschreven door Seraphine de Smidt, bestemmingsspecialist bij Talisman travel design.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Nieuw-Zeeland
Reizen naar Nieuw-Zeeland: 5 praktische vragen
Reizen
Op reis in 2020? Laat je inspireren door deze foto’s
Reizen
Nieuwe fietsroute zal acht Europese landen doorkruisen
Stop met plastic
Polynesische zeilboten ruimen microplastic op
De wereld volgens Witte
Welkom in Middle-earth: het decor van Lord of the Rings

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.