Noord-Ierland wil munt slaan uit Game of Thrones

HBO gebruikte verschillende plaatsen in Noord-Ierland voor het opnemen van de wereldwijd populaire serie Game of Thrones. De Ieren willen deze filmlocaties graag uitmelken als toeristische trekpleister. De ontwikkelingen zijn in volle gang.

Door Emilie Terpstra
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto door GOTsfile, Flickr

Wie wil de fantasiewerelden van Midden-Aarde, Zweinstein of Westeros nou niet in het echt meemaken? Velen wilen best een nachtje slapen in een hobbithol, of zitten op hun dertigste stiekem nog steeds te wachten op die uitnodiging van Zweinstein. Niet voor niets werd Nieuw-Zeeland beroemd dankzij Lord of the Rings en sommige locaties in Engeland en Schotland trekken sinds de verfilming van Harry Potter ineens veel meer toeristen. De Ieren zien dat ook wel zitten.

De steengroeve van Magheramorne nabij Larne diende als de set voor de opnames van The Wall. In de serie beschermt deze gigantische ijsmuur het rijk Westeros tegen Wildlings, White Walkers en reuzen. Verschillende gemeenteraadsleden van Larne en omgeving vroegen HBO onlangs om de set daar achter te laten als het filmen van seizoen zes eindigt. Zo hopen zij een enorme toestroom van fans te kunnen verwelkomen. HBO heeft helaas nog geen antwoord gegeven op het verzoek van de raadsleden.

De Dark Hedges dienden voor de opnames van King’s Road en lijken ook uit een fantasiewereld te komen.
Foto door horslips5, Flickr

Noord-Ierland kent al een behoorlijke toestroom van bezoekers dankzij de serie. Niet ver weg van Larne (bij Stranocum) liggen de Dark Hedges. Deze weg onder een tunnel van bomen die zo uit een fantasieland lijken te zijn gekomen, werd gebruikt voor de opnames van King’s Road. Vele fans kwamen hier al een stukje wandelen. Pasgeleden plaatste Tourism Ireland richtingaanwijzers naar Winterfell, Castle Black en The Twins, en er worden inmiddels drakeneieren verkocht op de markt. Het Noord-Ierse verkeersbureau bracht alle Game of Thrones-bezienswaardigheden in kaart en ontwikkelde een vierdaagse tour. En nu maar afwachten of het succes van Nieuw-Zeeland gekopieerd wordt.

Lees ook: 7x Iconische Game of Thrones-locaties in Kroatië

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Noord-Ierland
Belfast: van bloederige geschiedenis naar culinaire kunststad
Noord-Ierland
Eet je dit jaar rond in Noord-Ierland
Fotografie
Dit zijn enkele van de meest heilige plekken van Europa
Reizen
Hoe kook je een piranha? Dit leerde Gordon Ramsay tijdens de opnames van Uncharted
Reizen
Ontdek Hongkong als een Nat Geo Explorer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.