Wie wil de fantasiewerelden van Midden-Aarde, Zweinstein of Westeros nou niet in het echt meemaken? Velen wilen best een nachtje slapen in een hobbithol, of zitten op hun dertigste stiekem nog steeds te wachten op die uitnodiging van Zweinstein. Niet voor niets werd Nieuw-Zeeland beroemd dankzij Lord of the Rings en sommige locaties in Engeland en Schotland trekken sinds de verfilming van Harry Potter ineens veel meer toeristen. De Ieren zien dat ook wel zitten.

De steengroeve van Magheramorne nabij Larne diende als de set voor de opnames van The Wall. In de serie beschermt deze gigantische ijsmuur het rijk Westeros tegen Wildlings, White Walkers en reuzen. Verschillende gemeenteraadsleden van Larne en omgeving vroegen HBO onlangs om de set daar achter te laten als het filmen van seizoen zes eindigt. Zo hopen zij een enorme toestroom van fans te kunnen verwelkomen. HBO heeft helaas nog geen antwoord gegeven op het verzoek van de raadsleden.

De Dark Hedges dienden voor de opnames van Kings Road en lijken ook uit een fantasiewereld te komen
De Dark Hedges dienden voor de opnames van King’s Road en lijken ook uit een fantasiewereld te komen.
horslips5, Flickr

Noord-Ierland kent al een behoorlijke toestroom van bezoekers dankzij de serie. Niet ver weg van Larne (bij Stranocum) liggen de Dark Hedges. Deze weg onder een tunnel van bomen die zo uit een fantasieland lijken te zijn gekomen, werd gebruikt voor de opnames van King’s Road. Vele fans kwamen hier al een stukje wandelen. Pasgeleden plaatste Tourism Ireland richtingaanwijzers naar Winterfell, Castle Black en The Twins, en er worden inmiddels drakeneieren verkocht op de markt. Het Noord-Ierse verkeersbureau bracht alle Game of Thrones-bezienswaardigheden in kaart en ontwikkelde een vierdaagse tour. En nu maar afwachten of het succes van Nieuw-Zeeland gekopieerd wordt.

Lees ook: 7x Iconische Game of Thrones-locaties in Kroatië