18x De verrassend mooie bushaltes van Noord-Korea

Een land dat ons zo vreemd is, kan ook heel gewoon zijn. Bekijk foto's van de vreemde schoonheid van de haltes met wachtende passagiers in Noord-Korea..maandag 6 november 2017

In hetzelfde land dat vaak wordt beschuldigd van mensenrechtenschendingen en dat regelmatig dreigt kernraketten te gebruiken tegen de rest van de wereld, brengen de inwoners veel tijd door met een herkenbare, heel gewone activiteit: wachten op de bus.

Op deze foto's van Ed Jones staan Noord-Koreanen in de hoofdstad Pyongyang bij bushaltes te wachten. Ze hebben diezelfde nadenkende, ietwat verveelde blik van buspassagiers in steden over de hele wereld.

Een groot verschil: de bushaltes hangen hier niet vol met sportadvertenties of graffiti. Ze zijn brandschoon en vaak versierd met mooie afbeeldingen van landschappen of steden,.

Bussen zijn veruit de meest gangbare vorm van openbaar vervoer in de hoofdstad met zo'n drie miljoen inwoners. Een eigen auto is maar voor weinigen weggelegd en het busnetwerk is zeer uitgebreid. Kaartjes kosten vijf won, minder dan één eurocent per stuk op de vrije markt, waardoor reizen met de bus zo goed als gratis is.

Bekijk hier meer bijzonder alledaagse momenten in Noord-Korea.

KIJK ZONDAG 12 NOVEMBER OM 22:30 NAAR DE DOCUMENTAIRE INSIDE NORTH KOREA OP NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL.

Inside North Korea Promo
Lees meer