In hetzelfde land dat vaak wordt beschuldigd van mensenrechtenschendingen en dat regelmatig dreigt kernraketten te gebruiken tegen de rest van de wereld, brengen de inwoners veel tijd door met een herkenbare, heel gewone activiteit: wachten op de bus.

Op deze foto's van Ed Jones staan Noord-Koreanen in de hoofdstad Pyongyang bij bushaltes te wachten. Ze hebben diezelfde nadenkende, ietwat verveelde blik van buspassagiers in steden over de hele wereld.

Op een foto die op 9 april 2017 werd genomen wachten passagiers bij een bushalte in Pyongyang Bussen zijn veruit de gangbaarste vorm van openbaar vervoer in de hoofdstad met zon drie miljoen inwoners Een eigen auto is maar voor weinigen weggelegd en busnetwerk is het meest uitgebreid Kaartjes kosten vijf won minder dan n eurocent per stuk op de vrije markt waardoor reizen met de bus zo goed als gratis is In de stad lijkt iedereen altijd ergens naartoe op weg te zijn naar het werk naar huis of naar een groepsactiviteit om aan deel te nemen Maar bij bushaltes worden reizigers gedwongen tot een pauze tijdens het wachten op hun vervoer Op dat moment is te zien wat hen bezighoudt of ze nou met vrienden of collegas kletsen in gedachten verzonken zijn of in sommige gevallen met hun smartphone spelen

Een groot verschil: de bushaltes hangen hier niet vol met sportadvertenties of graffiti. Ze zijn brandschoon en vaak versierd met mooie afbeeldingen van landschappen of steden,.

Bussen zijn veruit de meest gangbare vorm van openbaar vervoer in de hoofdstad met zo'n drie miljoen inwoners. Een eigen auto is maar voor weinigen weggelegd en het busnetwerk is zeer uitgebreid. Kaartjes kosten vijf won, minder dan één eurocent per stuk op de vrije markt, waardoor reizen met de bus zo goed als gratis is.

Bekijk hier meer bijzonder alledaagse momenten in Noord-Korea.

KIJK ZONDAG 12 NOVEMBER OM 22:30 NAAR DE DOCUMENTAIRE INSIDE NORTH KOREA OP NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL.