Noorwegen, het outdoorparadijs van Europa

Noorwegen biedt onuitputtelijke mogelijkheden voor een actieve vakantie. Van zwaar en uitdagend voor de avonturier tot eenvoudig en ontspannen voor het gezin. Elke Noorse regio heeft zijn eigen karakter en je bent er zo.

Door Geirangerfjord
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET

Fjord Noorwegen: uniek in de wereld
De fjorden dringen landinwaarts en zijn het uithangbord van Noorwegen. Ontdek de Sognefjord, de één na langste fjord ter wereld, met de kajak of geniet wandelend van de mooie uitzichten over de fjorden. Wandel naar de top van de steile rotswand Preikestolen of maak een onvergetelijke gletsjertocht. Je moet er geweest zijn om het te geloven!
 

Preikestolen
Foto door Terje Rakke, Nordic Life

Fjell Noorwegen: een met de natuur
Het is even klimmen maar dan heb je ook wat: een uitzicht waar je stil van wordt. Boven op de hoogste berg van Scandinavië, de Galdhøpiggen met zijn 2469 meter. In de Nationale park Jotunheimen maak je de populairste wandeling van Noorwegen: de tocht over de Besseggen-bergrug. Loop tussen twee meren door en geniet van adembenemende uitzichten. Nog niet moe? Stap dan in een raft en ga voor de ultieme adrenalinekick op de rivier de Sjoa.
 

Besseggen
Foto door Chris Arnesen

Fjell & Fjord: waar uitersten samenkomen
Deze regio heeft de perfecte combinatie van bergen en fjorden. Een uitstekend decor voor activiteiten zoals wandelen, fietsen of kajakken. Gelegen tussen Oslo en Bergen vind je hier het hoogste bergplateau van Europa, de Hardangervidda. Nergens anders beleef je de natuur met zijn flora en fauna van zo dichtbij. Fiets over de beroemde Rallarvegen, de oude spoorwegroute van Haugastøl naar Finse of zet voet op het ijs en maak een gletsjerwandeling in het Folgefonna Nationaal Park.
 

Nationaal park Hardangervidda
Foto door Thomas Linkel

Telemark: het avontuur begint hier
Noorwegen is dichterbij dan je denkt, en dit geldt zeker voor de zuidelijke regio Telemark. Beklim de berg Gaustatoppen en sta versteld van het geweldige uitzicht over een zesde deel van heel Noorwegen. Een ander hoogtepunt is het Telemark kanaal. Geniet van de omgeving op de historische boot die je stroomopwaarts brengt en trap gemakkelijk op de fiets weer terug.
Foto: Telemark Kanaal - Jørgen Kasin

Telemark Kanaal
Foto door Jørgen Kasin

Sørlandet: de Noorse rivièra
Als je met de auto naar Noorwegen gaat, dan is de kans groot dat je vakantie begint in Sørlandet. Toer op de fiets langs de kust en de karakteristieke witte huisjes. Of peddel met een kajak naar een van de vele eilanden voor de kust. Een goed uitgangspunt voor activiteiten is de buitensportorganisatie Troll Aktiv in Setesdal, op een uurtje rijden van Kristiansand. Kies uit meer dan 20 activiteiten voor de hele familie: van raften tot klimmen en van bever- tot elandsafari's. Mis ook niet Lindesnes Fyr, het zuidelijkste puntje van Noorwegen.
Foto: Sørlandet – Terje Rakke, Nordic Life, visitnorway.com

Sørlandet
Foto door Terje Rakke, Nordic Life

Met Fjord Line naar Noorwegen
Je bent er zo met de uitstekende ferryverbindingen van Fjord Line. Deze vaart vanuit Hirtshals in Denemarken naar Langesund in Telemark, supersnel naar Kristiansand en langs de schitterende kustlijn rechtstreeks naar Stavanger en Bergen in de fjorden. Vanaf juli vaart Fjord Line ‘groen’ met een gloednieuwe 5* cruiseferry die een overtocht naar Noorwegen nog bijzonderder maakt.

Goed voorbereid op pad met Bergans of Norway
Zorg wel dat je goed voorbereid op pad gaat. Met gevoel voor technische details, functionaliteit, kleur en design zet hét outdoorkledingmerk van Noorwegen collecties neer die niet alleen praktisch zijn, maar ook nog eens stijlvol. Niet voor niks zeggen de Noren: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.
 

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Noorwegen
Bekijk Noorwegen door de ogen van een schaap
Noorwegen
Noorwegen: Op avontuur in het Nieuw-Zeeland van Europa
De wereld volgens Witte
Ontdek de mooiste dagtocht van Nieuw-Zeeland
Noorwegen
Minder toeristen en meer natuur in Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen wil Finland een berg cadeau doen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.