Wat is de beste tijd om naar Noorwegen te reizen?
Tenzij je van heel koude temperaturen houdt, is het voorjaar en de zomer de beste tijd om naar Noorwegen te gaan. In de winter kunnen de temperaturen in bepaalde gebieden dalen tot wel dertig of veertig graden onder nul. Aan de kustgebieden in het zuiden zijn de winters dankzij een gematigd zeeklimaat iets milder, maar je kunt er wel het hele jaar door neerslag verwachten.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een verblijf van negentig dagen of korter heb je geen visum nodig en volstaat een geldig paspoort of een identiteitskaart.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Op veel publieke plekken in Noorwegen kun je gebruik maken van wifi-hotspots. Veel restaurants, cafés, hotels en winkelcentra bieden een draadloze internetverbinding aan en ook bij veel tankstations en in het openbaar vervoer kun je het internet op. In en bij de steden is het mobiele bereik goed, maar in dunbevolkte gebieden kan de verbinding minder zijn.

Hoe lang is de reistijd?
Vanaf Amsterdam sta je met het vliegtuig in een uur en drie kwartier in de hoofdstad Oslo. Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Noorwegen.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Noorwegen betalen ze niet met de Euro maar met de Noorse kroon. Het kan handig zijn om voor je reis alvast wat Noorse kronen te bestellen bij je Nederlandse bank. Het leven in Noorwegen is een stuk duurder dan in Nederland. Voor een bakje koffie betaal je omgerekend al snel zo’n vier euro en voor een biertje moet je zeven euro neertellen.