Dit enorme sneeuwkristal drijft vanaf december rond tussen de Noorse fjorden bij Trømso, een stad in het meest noordelijke puntje van Noorwegen. ‘Het vijfsterrenhotel moet rijke bezoekers uit de hele wereld aantrekken om vanaf de Noorse wateren de dansende kleuren van het noorderlicht te bewonderen,’ laat Nederlandse ontwerpersfirma Dutch Docklands weten. Het strakke, witte design, dat een sneeuwkristal moet voorstellen, mengt zich perfect met de omgeving.

This is an image
Dutch Docklands

Door zijn drijvende aard laat het zelfvoorzienende hotel geen enkel spoor achter in de omgeving. De Nederlandse architect Koen Olthuis zegt tegen CNN dat hij het ontwerp inspireerde op de huizen die in zijn thuisland in de grachten drijven. Het interieur heeft futuristische vormen en een koele, blauwe uitstraling, en de 86 kamers zijn gehuld in winterse thema's.

This is an image
Dutch Docklands