Wat is de beste tijd om naar Oman te reizen?
Oman kent een warm en droog klimaat met in de zomermaanden temperaturen van 40 graden en hoger. De extreme temperaturen en de hoge luchtvochtigheid maken de zomer, met name aan de noordkust, niet aangenaam. De winter is dan ook een betere tijd om naar Oman te reizen.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een verblijf van maximaal dertig dagen kun je bij aankomst in Oman op het vliegveld een visum aanvragen. Wil je langer blijven dan een maand, dan moet je voorafgaand aan je reis een visum aanvragen bij de ambassade van Oman in Den Haag.

Heb je vaccinaties nodig als je naar Oman gaat?
Als je voor je bezoek naar Oman in een land bent geweest waar gele koorts heerst, is een vaccinatie hiertegen verplicht. Verder zijn er geen verplichte vaccinaties, maar wordt een DTP-vaccinatie en een vaccinatie tegen hepatitis A wel aanbevolen.

Hoe lang is de reistijd?
Na een vlucht van zo’n 7 uur sta je vanuit Amsterdam in Oman.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Je betaalt in Oman met de Omaanse rial. Bankpassen en creditcards worden bij veel hotels, restaurants en winkels geaccepteerd, maar het is ook verstandig om voldoende contant geld bij je te hebben. Vergeet ook niet om een verloopstekker van het type G of een wereldstekker mee te nemen.