Grossarltal: Wandelen over de Almen

Wandelen door de bloemrijke weides van het Oostenrijkse Grossarltal is een genot. Verscholen onder het massief van de Hohe Tauern en beschermd door de Liechtensteinklamm, heeft dit dal haar oorspronkelijke karakter en rijke natuur grotendeels behouden.

Door Marianne Wilschut
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto door Tourismusverband Großarltal

Wandelen in het Grossarltal betekent puur genieten. Van de natuur, de landelijke sfeer en de heerlijke lokale keuken. De regio ontving niet voor niets als eerste regio in de deelstaat SalzburgerLand het Oostenrijkse wandelkeurmerk. In totaal zijn er 400 km gemarkeerde wandelpaden waarvan sommige tot in National Park Hohe Tauern voeren. Vrijwel allemaal voeren ze door een van de veertig bloemrijke Almen waaraan het Grossarltal de bijnaam Vallei van de alpenweiden dankt.

Genieten van de natuur tijdens een wandeling door het Grossarltal. 
Foto door Tourismusverband Großarltal

Gastvrijheid is een hoog goed in het Grossarltal waar veel oude tradities bewaard zijn gebleven. Wie onderweg pauzeert bij een van de veertig prachtig gelegen almhutten, kan dan ook genieten van zelfgemaakte boter, spek, worst, kaas, brood of een huisgestookte Schnaps. Dat smaakt naar meer. Maak daarom eens een meerdaagse wandeltocht met overnachting in een almhut op de bergweide en beleef daarbij een onvergetelijke zonsondergang. Een bijzondere route is de ‘Salzburger Almenweg’, een rondwandeling door de Pongau, die 120 almhutten met elkaar verbindt. Vier van de dagetappes voeren door het Grossarltal.

Ook voor klimmers biedt het dal genoeg uitdaging.
Foto door Tourismusverband Großarltal

Voor wie het klimtouw boven de wandelschoenen prefereert, zijn er in het bergklimdorp Hüttschlag genoeg uitdagende steile hellingen. Voor beginners is er een oefenwand. Waaghalzen kunnen zich uitleven op twee spannende klettersteigen. Op een terras genieten van het mooie uitzicht op de Hohe Tauern kan natuurlijk ook. Het Grossarltal is immers de plek om lekker te onthaasten.

Wil jij naar het Grossarltal deze zomer? Kijk hier voor meer tips.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Oostenrijk
Kletteren en klauteren in Tirol
Oostenrijk
Zell am See-Kaprun: Spectaculaire uitzichten
Reizen
Take a hike! Vijf van de prachtigste wandelroutes door Europa
Oostenrijk
Wandeltip in Oostenrijk: culinaire hikes rond de Achensee
Oostenrijk
Oostenrijk: 10 redenen waarom het de ideale wandelbestemming is

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.