Zout wordt in Salzburgerland ook wel het witte goud genoemd. Aan dit mineraal dankt de Oostenrijkse deelstaat zijn welvaart. In het district Tennengau werd zout al in de tijd van de Kelten gewonnen, onder andere bij Hallein. Tegenwoordig is deze zoutmijn uit de bronstijd niet meer in gebruik, maar de bijzondere grotten en het zoutmeer kunnen nog wel met een treintje en een vlot worden bezocht. Een geweldig uitje voor kinderen.

De Kelten hebben nog meer sporen nagelaten in Tennengau. Speciaal voor gezinnen met kinderen wijst Cleverix, een Keltisch stripfiguurtje, de weg langs allerlei plekken en attracties waarin de geschiedenis van de regio tot leven komt zoals het Keltisch museum. Ook de Celtic Lightning, de 2200 meter lange rodelbaan op de Duerrnberg is de moeite waard. Je sjeest er de Untersberg en het Dachsteinmassief voorbij.

Bezoekers kunnen de beroemde Almkseproeven tijdens een wandeling langs diverse kaasmakerijen
Bezoekers kunnen de beroemde Almkäse proeven tijdens een wandeling langs diverse kaasmakerijen.
tennengau.com, Lackner

Op een wat rustiger tempo genieten van de bloeiende veldbloemen en het geklingel van de koeienbellen kan uiteraard ook. Het Lammertal leent zich uitstekend voor een wandeling of fietstocht. De Golling-waterval en de Salzach-kloof zijn spectaculaire natuurfenomenen die zeker een stop waard zijn.

De groene alpenweides leveren ook veel lekkers op. Tennengau staat onder de Oostenrijkers bekend als regio waar je puur kunt genieten en heerlijk uiteten kunt. De bekroonde Almkäse en het berglam horen vaak tot de ingrediënten van streekgerechten. De biologische boeren die deze lekkernijen produceren, heten bezoekers van harte welkom. Er worden zelfs wandelingen langs allerlei kaasmakerijen georganiseerd onder leiding van een kaassommelier.

Meer informatie over Tennengau vind je hier!