De klim die 120 meter de hoogte in gaat, loopt langs een via ferrata (ijzeren bruggen, ziplines, ladders en kabels), die zo ingericht is dat de weg ook voor beginners te doen is. De via ferrata brengt bezoekers naar één van de hoogste puntjes rondom de Heilige Vallei van Peru, niet ver bij Cuzco vandaan. Daar hangen aan de rotswand drie doorzichtige cabines van elk ongeveer acht meter lang en drie meter breed. Vanuit de capsule heb je driehonderd graden uitzicht over de Heilige Vallei, ooit het middelpunt van het Inca-rijk.

Om bij de hotelkamer te komen moet je eerst flink klimmen
Om bij de hotelkamer te komen moet je eerst flink klimmen.

Dit geheel vernieuwende idee van Natura Vive Skylodge is ingericht voor een comfortabele overnachting. Een van de capsules is ingericht met vier slaapplaatsen, de andere hebben er twee, met hoge kwaliteit bedden. Tevens is er een eethoek en een badkamer. Gordijnen bieden privacy tegen nieuwsgierige blikken van de buren of geïnteresseerde wilde dieren.

De capsules zijn ingericht met bedden van hoge kwaliteit
De capsules zijn ingericht met bedden van hoge kwaliteit.

Voor 280 euro kan je hier een nachtje blijven slapen. Dit is inclusief gidsen, klimspullen, transport van en naar Cuzco en avondeten in de vorm van gourmet, met een flesje wijn erbij. ‘s Ochtends krijg je nog een ontbijtje dat je kan nuttigen met één van de beste uitzichten ter wereld, waarna je via ziplines weer naar beneden gaat. Een goed begin van de dag.

Een beter uitzicht om je ontbijt bij te nuttigen is er niet te wensen
Een beter uitzicht om je ontbijt bij te nuttigen is er niet te wensen.

De cabines zijn voorzien van een ecotoilet en wastafel
De cabines zijn voorzien van een eco-toilet en wastafel.
Het uitzicht over de Heilige Vallei is spectaculair
Het uitzicht over de Heilige Vallei is spectaculair.
Een echte hotelkamer met uitzicht
Een echte hotelkamer met uitzicht.