Avontuurlijk overnachten in Peru

In een hotel is de kamer met het mooiste uitzicht vaak het meest gewild. Enkele Peruaanse ondernemers namen dit idee heel letterlijk. Zij bouwden drie glazen cabines op 120 meter hoogte. En je komt er niet zomaar...

Door Emilie Terpstra
foto's van Natura Vive
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:54 CET

De klim die 120 meter de hoogte in gaat, loopt langs een via ferrata (ijzeren bruggen, ziplines, ladders en kabels), die zo ingericht is dat de weg ook voor beginners te doen is. De via ferrata brengt bezoekers naar één van de hoogste puntjes rondom de Heilige Vallei van Peru, niet ver bij Cuzco vandaan. Daar hangen aan de rotswand drie doorzichtige cabines van elk ongeveer acht meter lang en drie meter breed. Vanuit de capsule heb je driehonderd graden uitzicht over de Heilige Vallei, ooit het middelpunt van het Inca-rijk.

Om bij de hotelkamer te komen moet je eerst flink klimmen.

Dit geheel vernieuwende idee van Natura Vive Skylodge is ingericht voor een comfortabele overnachting. Een van de capsules is ingericht met vier slaapplaatsen, de andere hebben er twee, met hoge kwaliteit bedden. Tevens is er een eethoek en een badkamer. Gordijnen bieden privacy tegen nieuwsgierige blikken van de buren of geïnteresseerde wilde dieren.

De capsules zijn ingericht met bedden van hoge kwaliteit.

Voor 280 euro kan je hier een nachtje blijven slapen. Dit is inclusief gidsen, klimspullen, transport van en naar Cuzco en avondeten in de vorm van gourmet, met een flesje wijn erbij. ‘s Ochtends krijg je nog een ontbijtje dat je kan nuttigen met één van de beste uitzichten ter wereld, waarna je via ziplines weer naar beneden gaat. Een goed begin van de dag.

Een beter uitzicht om je ontbijt bij te nuttigen is er niet te wensen.
De cabines zijn voorzien van een eco-toilet en wastafel.
Het uitzicht over de Heilige Vallei is spectaculair.
Een echte hotelkamer met uitzicht.
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Milieu
Dit hotel wil het regenwoud redden
Peru
Reizen naar Peru: 5 praktische vragen
Engeland
Europa’s eerste tequila-hotel opent in Engeland
Indonesië
5x De mooiste hotels van Indonesië
Reizen
17 fantastische nieuwe hotels die hun omgeving sparen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.