Food festival Lima: De smaak van Peru

Vanaf 26 oktober staat Lima tien dagen lang in het teken van de Peruaanse keuken. Dit is de tiende editie van het Mistura-festival en onderstreept Lima als culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto van Renzo Vallejo/Flickr

Het Mistura festival is het grootste food festival van Zuid-Amerika en wordt jaarlijks in Lima georganiseerd. Tijdens deze tiende editie zijn de gerechten vooral gebaseerd op het traditionele district Rímac, een plaats die bijna de helft van monumentale erfgoed van Lima herbergt en tot de lijst van UNESCO-werelderfgoed behoort. Mistura zal de wereld weer de biodiversiteit, traditie en cultuur van het land laten zien.

Uitgebreide menukaart

Bekende klassiekers uit de Peruaanse keuken zijn maïs, aardappels en chilipepers. Maar ook quinoa en zoete aardappels vinden hun oorsprong in Peru en zul je in veel gerechten proeven. Verder vind je in de straat ‘Los Dulceros’ allerlei zoetigheden, zijn er foodtrucks en zijn de koffie- en cacaoindustrie ook goed vertegenwoordigd.

Foto van APEGA Sociedad Peruana de Gastronomía/Flickr

Hart van Mistura

De Grote Markt is het hart van Mistura. Hier verzamelen honderden agrarische producenten uit alle regio's van Peru de gerechten die de gastronomie een van de meest opvallende ter wereld hebben gemaakt. Ook zullen gerenommeerde Peruviaanse koks in La Cocina del Gran Mercado ontmoeten om smakelijke stoofpotten met lokale grondstoffen te bereiden.

‘Somos todos’

... Oftewel: samen zijn we één - en wat verbindt ons meer dan heerlijke anticuchos met een pisco toe? In tien jaar tijd is Mistura uitgegroeid tot het grootste food festival van Zuid-Amerika – bezoekers zien er met eigen ogen waarom Lima de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika genoemd wordt. Desondanks maken de internationale toeristen slechts 5 procent uit van het totaal aantal bezoekers; het blijft dus echt een Peruaans feest.

Foto van APEGA Sociedad Peruana de Gastronomía/Flickr
Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.