Wat is de beste tijd om naar Peru te reizen?
Dat ligt eraan welke regio in Peru je wilt bezoeken. Aan de kust valt de droge periode tussen december en maart en is het er met temperaturen van 25 tot 35 graden prima vertoeven. In de Andes en het Amazonegebied valt de droge periode juist tussen april en begin oktober.

Wat voor visum heb je nodig?
Als toerist mag je maximaal drie maanden in Peru verblijven zonder een visum. Wel moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn en moet je een retour- of doorreisvisum kunnen laten zien.

Heb je vaccinaties nodig als je naar Peru reist?
Er gelden geen verplichte vaccinaties voor Peru, maar inentingen tegen DTP, gele koorts en hepatitis A worden wel aangeraden.

Hoe lang is de reistijd?
In ongeveer 14 uur vlieg je vanaf Amsterdam naar de hoofdstad Lima. Het is in Peru in de winter 6 uur vroeger dan in Nederland en tijdens onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, 7 uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Peru betaal je met de nuevo sol. Creditcards worden in de grote steden en toeristische gebieden wel geaccepteerd, maar daarbuiten vaak niet. Het is daarom verstandig om voldoende contant geld bij je te hebben. Vergeet ook niet om een verloopstekker van het type A of B of een wereldstekker mee te nemen.